Leaseplan-ceo: genoeg data voor iedereen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daemi is een van de keynote speakers op het eerste Nationaal Automotive Congres, dat op 19 mei gehouden wordt in de Philharmonie in Haarlem. Hier vindt u meer informatie over het event.

Er is momenteel een groot debat gaande over de vraag wie over data mag beschikken. Deze strijd om telematicadata volgt Daemi met interesse. Hij maakt zich echter geen zorgen om wie de `kastjes` plaats. “Ik denk dat fabrikanten een voordeel hebben. Maar tegelijkertijd komt er voor iedere speler zoveel data beschikbaar dat de vraag vooral is hoe je daar iets zinnigs mee kunt doen. Uiteindelijk moet iedereen de juiste brokjes informatie verzamelen en verrijken.”

Autonoom rijden
Leaseplan volgt ook de komst van de autonoom rijdende auto op de voet. Hoe die auto er technlogisch uit komt te zien, is voor het leasebedrijf van minder belang, stelt Daemi. “Ik kan me goed voorstellen dat bijvoorbeeld OEM`s op meerdere paarden tegelijk wedden terwijl ze nog niet weten welke kant het uiteindelijk op gaat. Maar wij zitten in een wat andere positie. Wij zien een aantal trends zoals de autonoom rijdende auto en autodelen, maar het maakt uiteindelijk voor ons niet uit welke technische oplossing er komt. Voor ons is van belang dat we ons voorbereiden door ons meer op de individuele berijder te richten en goed na te denken over welke partnerships we aangaan.”

Nieuwe generaties
Daemi ziet meer belangrijke ontwikkelingen in de automotive sector. “Mobiliteit die verder gaat dan de auto wordt steeds belangrijker. Een andere trend is dat nieuwe generaties meer open staan voor ontwikkelingen als autodelen. Tien jaar geleden wilde niemand het, nu wordt autodelen steeds belangrijker. Deze trends betekenen voor ons dat we ons meer en meer richten op de individuele berijder in plaats van alleen op het voertuig.”

Ook het ontzorgen van met name de grote internationale klanten is een prioriteit. “In toenemende mate worden leasemaatschappijen serviceproviders, waarbij ze het complete internationale wagenpark beheren. Naast de traditionele leasing en het servicen van de auto gaat het onderwerpen als financiering, accounting en de payroll.”
De grote bedrijven zijn vaak al heel ver op het gebied van leasing, dus de strijd om de klant verplaatst zich ook naar het midden- en klein bedrijf. “Daar zit nog een ongelofelijk potentieel.”

Topsprekers
Het Nationaal Automotive Congres vindt plaats op 19 mei in de Philharmonie Haarlem. Bovag en RAI zijn kennispartners van het evenement en presenteren in die hoedanigheid de laatste stand van zaken op het gebied van aftersales in de Aftersalesmonitor.

Naast onze columnisten is er inmiddels al een groot aantal topsprekers vastgelegd, waaronder Henk van der Kwast (ceo Stern), Paul Zekhuis (ceo Autobinck Group), Johan Willems (raad van bestuur Opel Group), Andy Whitehair (director motors Ebay) en Janus Smalbraak. 

De dag staat onder leiding van Roelof Hemmen (anchorman RTL Nieuws en interviewer bij BNR Nieuwsradio). Hij interviewt onder andere Frank Rijkaard (voormalig profvoetballer en topcoach) over zijn ervaringen als topspeler en als coach.

Partners

Marktplaats Zakelijk/Nieuweautokopen.nl is hoofdsponsor van Het Nationaal Automotive Congres 2020. Verder wordt het congres mogelijk gemaakt door BDO, BCA, Cargarantie, Partspoint Group, Findio, Centraal Beheer/Achmea, Apollo, Bovemij, Stichting Duurzaam Repareren, PPG, Autoinspectie.nl, Dealer Lease Company, Autotelex, Tevreden.nl, Speedrepair, VDS Automotive en EDM.

Schrijf u hier in voor het Nationaal Automotive Congres. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Leaseplan-ceo: genoeg data voor iedereen | Automotive Online

Leaseplan-ceo: genoeg data voor iedereen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daemi is een van de keynote speakers op het eerste Nationaal Automotive Congres, dat op 19 mei gehouden wordt in de Philharmonie in Haarlem. Hier vindt u meer informatie over het event.

Er is momenteel een groot debat gaande over de vraag wie over data mag beschikken. Deze strijd om telematicadata volgt Daemi met interesse. Hij maakt zich echter geen zorgen om wie de `kastjes` plaats. “Ik denk dat fabrikanten een voordeel hebben. Maar tegelijkertijd komt er voor iedere speler zoveel data beschikbaar dat de vraag vooral is hoe je daar iets zinnigs mee kunt doen. Uiteindelijk moet iedereen de juiste brokjes informatie verzamelen en verrijken.”

Autonoom rijden
Leaseplan volgt ook de komst van de autonoom rijdende auto op de voet. Hoe die auto er technlogisch uit komt te zien, is voor het leasebedrijf van minder belang, stelt Daemi. “Ik kan me goed voorstellen dat bijvoorbeeld OEM`s op meerdere paarden tegelijk wedden terwijl ze nog niet weten welke kant het uiteindelijk op gaat. Maar wij zitten in een wat andere positie. Wij zien een aantal trends zoals de autonoom rijdende auto en autodelen, maar het maakt uiteindelijk voor ons niet uit welke technische oplossing er komt. Voor ons is van belang dat we ons voorbereiden door ons meer op de individuele berijder te richten en goed na te denken over welke partnerships we aangaan.”

Nieuwe generaties
Daemi ziet meer belangrijke ontwikkelingen in de automotive sector. “Mobiliteit die verder gaat dan de auto wordt steeds belangrijker. Een andere trend is dat nieuwe generaties meer open staan voor ontwikkelingen als autodelen. Tien jaar geleden wilde niemand het, nu wordt autodelen steeds belangrijker. Deze trends betekenen voor ons dat we ons meer en meer richten op de individuele berijder in plaats van alleen op het voertuig.”

Ook het ontzorgen van met name de grote internationale klanten is een prioriteit. “In toenemende mate worden leasemaatschappijen serviceproviders, waarbij ze het complete internationale wagenpark beheren. Naast de traditionele leasing en het servicen van de auto gaat het onderwerpen als financiering, accounting en de payroll.”
De grote bedrijven zijn vaak al heel ver op het gebied van leasing, dus de strijd om de klant verplaatst zich ook naar het midden- en klein bedrijf. “Daar zit nog een ongelofelijk potentieel.”

Topsprekers
Het Nationaal Automotive Congres vindt plaats op 19 mei in de Philharmonie Haarlem. Bovag en RAI zijn kennispartners van het evenement en presenteren in die hoedanigheid de laatste stand van zaken op het gebied van aftersales in de Aftersalesmonitor.

Naast onze columnisten is er inmiddels al een groot aantal topsprekers vastgelegd, waaronder Henk van der Kwast (ceo Stern), Paul Zekhuis (ceo Autobinck Group), Johan Willems (raad van bestuur Opel Group), Andy Whitehair (director motors Ebay) en Janus Smalbraak. 

De dag staat onder leiding van Roelof Hemmen (anchorman RTL Nieuws en interviewer bij BNR Nieuwsradio). Hij interviewt onder andere Frank Rijkaard (voormalig profvoetballer en topcoach) over zijn ervaringen als topspeler en als coach.

Partners

Marktplaats Zakelijk/Nieuweautokopen.nl is hoofdsponsor van Het Nationaal Automotive Congres 2020. Verder wordt het congres mogelijk gemaakt door BDO, BCA, Cargarantie, Partspoint Group, Findio, Centraal Beheer/Achmea, Apollo, Bovemij, Stichting Duurzaam Repareren, PPG, Autoinspectie.nl, Dealer Lease Company, Autotelex, Tevreden.nl, Speedrepair, VDS Automotive en EDM.

Schrijf u hier in voor het Nationaal Automotive Congres. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.