VNA: schadeclaim tegen het Rijk

Redactie Redactie
• Laatste update:

Deze bpm-afbouw kost de leasebranche ‘honderden miljoenen euro’s’, meldt VNA in een persbericht. “Nieuwe auto’s worden relatief aantrekkelijker dan jonggebruikte auto’s, bij uitstek het soort dat autoleasemaatschappijen verkopen na afloop van het leasecontract”, aldus de VNA. “De tweedehandsauto’s zullen bijna 3% in waarde dalen, wat leidt tot een schadepost bij leasemaatschappijen die kan oplopen tot 540 miljoen euro. De bedrijven kunnen alleen al in 2008 tussen de 180 miljoen en 240 miljoen euro verliezen.” De schade is voor leasemaatschappijen niet te beperken door bijvoorbeeld auto’s te verkopen voordat de prijsdalingen een feit zijn, gaat de VNA verder. In die zin is hun handelingsvrijheid beperkt. De branchevereniging wil nu dat staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën met een oplossing komt.