‘Mogelijke verkoop Magneti Marelli aan Amerikaans investeringsfonds’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

Het Amerikaanse investeringsfonds KKR is in gesprek met Fiat Chrysler Automobiles om Magnetti Marelli over te nemen. Dat meldt The Wall Street Journal. De onderhandelingen met KKR zouden zich in een vroeg stadium bevinden en het is niet zeker dat er een deal komt. KKR zou Magnetti Marelli, dat volgens analisten zo’n 3,2 miljard euro waard is, willen samenvoegen met de Japanse auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei.

Automotive News Europe citeert een woordvoerder van FCA, die bevestigt dat het concern Maneti Marelli zelfstandig wil maken. Hij bevestigt ook dat het bedrijf open staat voor betrouwbare partners die Magneti Marelli willen overnemen. FCA wil niet ingaan op de berichten dat KKR de Italiaanse onderdelenfabikant wil overnemen.

FCA heeft al vaker geprobeerd om Magneti Marelli te verkopen. Vorige maand werd bekend gemaakt dat het bedrijf zich fiscaal in Nederland vestigt. Dat vormt onderdeel van een geplande beursgang van de onderdelendivisie van FCA. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.