Stellantis boekt recordwinst door hogere prijzen

Stellantis • De nettowinst kwam uit op bijna 11 miljard euro.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Stellantis, moeder van onder meer Opel, Peugeot en Fiat, heeft in de eerste zes maanden van het jaar een recordwinst behaald. De winst is te danken aan hogere verkoopprijzen en het einde van de leverproblematiek.

Het bedrijf zag de nettowinst in de eerste jaarhelft stijgen met 37 procent tot 10,9 miljard euro. De omzet steeg met 12 procent tot 98 miljard euro.

Topman Carlos Tavares sprak van “uitstekende prestaties”. Volgens hem zullen de prestaties helpen om de ‘duurzaam de lange termijnstrategie’ te realiseren.

Logistieke problemen

Het concern kampte in Europa met logistieke problemen. Een voorbeeld hiervan was vorig jaar, toen er duizenden auto’s vast zaten bij een Franse fabriek in Sochaux wegens een tekort aan transporttreinen.

De grootste uitdaging voor Stellantis zal het vasthouden van zijn prijsverhogingen zijn. In veel markten is er druk op de vraag en staan prijzen onder druk. In Nederland staat Stellantis daarbij ook aan de vooravond van de invoering van het agentuurmodel.

Kennisbank | Na recordkwartaal is consolidatie pure winst voor dealerholdings

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Stellantis boekt recordwinst door hogere prijzen | Automotive Online

Stellantis boekt recordwinst door hogere prijzen

Stellantis • De nettowinst kwam uit op bijna 11 miljard euro.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Stellantis, moeder van onder meer Opel, Peugeot en Fiat, heeft in de eerste zes maanden van het jaar een recordwinst behaald. De winst is te danken aan hogere verkoopprijzen en het einde van de leverproblematiek.

Het bedrijf zag de nettowinst in de eerste jaarhelft stijgen met 37 procent tot 10,9 miljard euro. De omzet steeg met 12 procent tot 98 miljard euro.

Topman Carlos Tavares sprak van “uitstekende prestaties”. Volgens hem zullen de prestaties helpen om de ‘duurzaam de lange termijnstrategie’ te realiseren.

Logistieke problemen

Het concern kampte in Europa met logistieke problemen. Een voorbeeld hiervan was vorig jaar, toen er duizenden auto’s vast zaten bij een Franse fabriek in Sochaux wegens een tekort aan transporttreinen.

De grootste uitdaging voor Stellantis zal het vasthouden van zijn prijsverhogingen zijn. In veel markten is er druk op de vraag en staan prijzen onder druk. In Nederland staat Stellantis daarbij ook aan de vooravond van de invoering van het agentuurmodel.

Kennisbank | Na recordkwartaal is consolidatie pure winst voor dealerholdings

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.