Topvrouw Duitse vakbond waarschuwt Elon Musk: ‘De spelregels zijn hier anders’

Tesla • Musk probeert te voorkomen dat er in de Tesla-fabriek bij Berlijn een vakbond wordt gevormd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Tesla fabriek Berlijn
De Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn. (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

Christiane Benner, sinds vandaag topvrouw van Duitslands machtigste vakbond IG Metall, waarschuwt Elon Musk voor pogingen om vakbondsvorming in zijn Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn te voorkomen. “Je moet voorzichtig zijn. De spelregels zijn hier anders”, citeert het ANP de nieuwe topvrouw.

Tesla oprichter en topman Elon Musk heeft tot nu toe geweigerd om een collectieve loonovereenkomst te ondertekenen, terwijl dat wel gebruikelijk is in Duitsland. Ook probeert hij al tijden te voorkomen dat er in de Berlijnse Teslafabriek een vakbond wordt gevormd. In die fabriek werken zo’n twaalfduizend mensen. Volgens IG Metall zijn er daarvan inmiddels duizend lid van de bond.

Benner maakt zich grote zorgen over werknemers in de Duitse auto-industrie. Ze wijst op de zwakkere vraag uit China, de hogere rentetarieven en de aanhoudende gevolgen van de energiecrisis van vorig jaar. Daardoor zijn sommige fabrieken al gesloten en is de productie naar het buitenland verplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Topvrouw Duitse vakbond waarschuwt Elon Musk: ‘De spelregels zijn hier anders’ | Automotive Online

Topvrouw Duitse vakbond waarschuwt Elon Musk: ‘De spelregels zijn hier anders’

Tesla • Musk probeert te voorkomen dat er in de Tesla-fabriek bij Berlijn een vakbond wordt gevormd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Tesla fabriek Berlijn
De Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn. (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

Christiane Benner, sinds vandaag topvrouw van Duitslands machtigste vakbond IG Metall, waarschuwt Elon Musk voor pogingen om vakbondsvorming in zijn Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn te voorkomen. “Je moet voorzichtig zijn. De spelregels zijn hier anders”, citeert het ANP de nieuwe topvrouw.

Tesla oprichter en topman Elon Musk heeft tot nu toe geweigerd om een collectieve loonovereenkomst te ondertekenen, terwijl dat wel gebruikelijk is in Duitsland. Ook probeert hij al tijden te voorkomen dat er in de Berlijnse Teslafabriek een vakbond wordt gevormd. In die fabriek werken zo’n twaalfduizend mensen. Volgens IG Metall zijn er daarvan inmiddels duizend lid van de bond.

Benner maakt zich grote zorgen over werknemers in de Duitse auto-industrie. Ze wijst op de zwakkere vraag uit China, de hogere rentetarieven en de aanhoudende gevolgen van de energiecrisis van vorig jaar. Daardoor zijn sommige fabrieken al gesloten en is de productie naar het buitenland verplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.