‘Duitse vakbond krijgt voeten aan de grond bij Tesla’

Tesla • IG Metall wil niet vertellen hoeveel Tesla-medewerkers zich bij de bond hebben aangesloten.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Tesla)

Werknemers van de Duitse fabriek van Tesla sluiten zich in ‘grote aantallen’ aan bij de vakbond IG Metal. Dat is primair vanwege de arbeidsomstandigheden, zo meldt de vakbond aan Reuters.

Werknemers van Tesla klagen over veiligheidsrisico’s, waaronder extreme werkdruk als gevolg van personeelstekorten en overdreven ambitieuze productiedoelen, aldus IG Metall. Een gebrek aan personeel en ontoereikende veiligheidsmaatregelen op de werkplek leidden tot een hoog aantal arbeidsongevallen, en ziekteverzuim dat opliep tot dertig procent, aldus de vakbond.

IG Metall wil niet vertellen hoeveel Tesla-medewerkers zich bij de bond hebben aangesloten.

Meer dan 1.000 medewerkers verschenen maandag bij de fabriek in de buurt van Berlijn met stickers waarop stond ‘veilig en eerlijk werk’, aldus IG Metall. Ongeveer 12 duizend mensen werken op de locatie.

Tesla heeft alle pogingen tot organisatie van medewerkers tot nu toe geprobeerd te blokkeren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Duitse vakbond krijgt voeten aan de grond bij Tesla’ | Automotive Online

‘Duitse vakbond krijgt voeten aan de grond bij Tesla’

Tesla • IG Metall wil niet vertellen hoeveel Tesla-medewerkers zich bij de bond hebben aangesloten.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Tesla)

Werknemers van de Duitse fabriek van Tesla sluiten zich in ‘grote aantallen’ aan bij de vakbond IG Metal. Dat is primair vanwege de arbeidsomstandigheden, zo meldt de vakbond aan Reuters.

Werknemers van Tesla klagen over veiligheidsrisico’s, waaronder extreme werkdruk als gevolg van personeelstekorten en overdreven ambitieuze productiedoelen, aldus IG Metall. Een gebrek aan personeel en ontoereikende veiligheidsmaatregelen op de werkplek leidden tot een hoog aantal arbeidsongevallen, en ziekteverzuim dat opliep tot dertig procent, aldus de vakbond.

IG Metall wil niet vertellen hoeveel Tesla-medewerkers zich bij de bond hebben aangesloten.

Meer dan 1.000 medewerkers verschenen maandag bij de fabriek in de buurt van Berlijn met stickers waarop stond ‘veilig en eerlijk werk’, aldus IG Metall. Ongeveer 12 duizend mensen werken op de locatie.

Tesla heeft alle pogingen tot organisatie van medewerkers tot nu toe geprobeerd te blokkeren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.