Urus helpt Lamborghini aan recordomzet

Lamborghini •
In totaal verlieten 10.112 sportauto’s van het merk de showrooms. Volgens Lamborgini is er vooral interesse in plug-in hybride’s.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini boekt een recordomzet, mede door een sterke vraag naar de Urus SUV. Dat meldt ANP.

“2023 was het beste jaar ooit voor Lamborghini”, meldt het bedrijf. De verkopen stegen vorig jaar met ruim 12 procent tot 2,7 miljard euro. In totaal verlieten 10.112 sportauto’s van het merk de showrooms, een stijging van 9,5 procent.

De operationele winst van Lamborghini, onderdeel van de Duitse autogroep Volkswagen, ging met bijna 18 procent omhoog tot 723 miljoen euro.

Volgens topman Stephan Winkelmann is er een wachttijd van twee jaar voor de Revuelto, de eerste Lamborghini plug-in hybride. Deze supersportwagen kost rond de 500 duiend euro.

Jubileum

Het sportwagenmerk vierde vorig jaar zijn 60-jarig jubileum. Lamborghini wil in 2028 zijn eerste volledig elektrische auto, een vierzits-coupé, op de markt brengen. Aartsrivaal Ferrari is vastberaden om eind volgend jaar al zijn eerste elektrisch aangedreven sportauto te onthullen.

Het overstappen naar elektrisch is voor fabrikanten van exclusieve sportauto’s overigens geen verplichting door regelgeving. Deze kleinere producenten komen in aanmerking voor vrijstelling van strengere emissielimieten in onder meer Europa. De Europese Unie stelt ook regels op om het gebruik van zogeheten e-brandstoffen mogelijk te maken, waarmee het volledig uitsterven van verbrandingsmotoren kan worden voorkomen.

Meer lezen over lamborghini

Meest recente nieuws

Urus helpt Lamborghini aan recordomzet | Automotive Online

Urus helpt Lamborghini aan recordomzet

Lamborghini •
In totaal verlieten 10.112 sportauto’s van het merk de showrooms. Volgens Lamborgini is er vooral interesse in plug-in hybride’s.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini boekt een recordomzet, mede door een sterke vraag naar de Urus SUV. Dat meldt ANP.

“2023 was het beste jaar ooit voor Lamborghini”, meldt het bedrijf. De verkopen stegen vorig jaar met ruim 12 procent tot 2,7 miljard euro. In totaal verlieten 10.112 sportauto’s van het merk de showrooms, een stijging van 9,5 procent.

De operationele winst van Lamborghini, onderdeel van de Duitse autogroep Volkswagen, ging met bijna 18 procent omhoog tot 723 miljoen euro.

Volgens topman Stephan Winkelmann is er een wachttijd van twee jaar voor de Revuelto, de eerste Lamborghini plug-in hybride. Deze supersportwagen kost rond de 500 duiend euro.

Jubileum

Het sportwagenmerk vierde vorig jaar zijn 60-jarig jubileum. Lamborghini wil in 2028 zijn eerste volledig elektrische auto, een vierzits-coupé, op de markt brengen. Aartsrivaal Ferrari is vastberaden om eind volgend jaar al zijn eerste elektrisch aangedreven sportauto te onthullen.

Het overstappen naar elektrisch is voor fabrikanten van exclusieve sportauto’s overigens geen verplichting door regelgeving. Deze kleinere producenten komen in aanmerking voor vrijstelling van strengere emissielimieten in onder meer Europa. De Europese Unie stelt ook regels op om het gebruik van zogeheten e-brandstoffen mogelijk te maken, waarmee het volledig uitsterven van verbrandingsmotoren kan worden voorkomen.

Meer lezen over lamborghini

Meest recente nieuws