Toyota voegt vijf EV’s toe aan gamma

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Toyota wil nog eens vijf EV's presenteren. (Foto: Toyota)

Toyota Motors Europe maakt tijdens het jaarlijkse zogeheten Kenshiki-evenement bekend dat er tegen 2026 nog eens vijf volledig elektrische auto’s op de Europese markt zullen worden gelanceerd onder het sublabel Beyond Zero (bZ).

Toyota lanceerde dit submerk dit jaar en wil onder dit label een volledige range elektrische personenauto’s presenteren. Het aanbod omvat kleine en compacte suv’s en cross-overs en drie grotere modellen. De eerste, compacte suv wordt volgend jaar verwacht, terwijl de suv omstreeks 2025 op de markt zal komen.

Volgens Matt Harrison, hoofd Toyota Motor Europa, geeft de autofabrikant hiermee duidelijk aan om aan de EU-emissiedoelstellingen te willen voldoen. Vorige maand introduceerde Toyota nog zijn vernieuwde Prius. Milieuorganisaties en analisten hadden in de afgelopen jaren veel kritiek op de in hun ogen trage elektrificatie bij het concern.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.