Toyota presenteert twee nieuwe EV’s voor Europese markt

Toyota • De twee modellen zijn onderdeel van Toyota’s plan om in 2026 zes volledig elektrische auto’s in Europa te verkopen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De urban SUV concept van Toyota (Foto: Toyota)

Toyota lanceert in de eerste helft van 2024 een kleine, elektrische SUV. Het Japanse merk toont tijdens het jaarlijkse Kenshiki media-evenement in Brussel een concept van deze Urban SUV. Ook presenteert het bedrijf dan een sport crossover-concept. Deze auto moet in 2025 op de markt komen.

De Urban SUV Concept “geeft een sterke indicatie van wat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verkoop van onze merken hier in Europa”, aldus Yoshihiro Nakata, ceo van Toyota Europe. Volgens de fabrikant bouwt de Urban SUV voort op de ervaring die het Japanse bedrijf in het B-SUV-segment heeft opgedaan met de Yaris Cross.

Het Japanse bedrijf meldt dat er in 2024 meer duidelijkheid komt over beide conceptauto’s.

Uitdaging en vergroening

Toyota staat voor een uitdaging om zijn achterstand op de markt in te halen. De introductie van de bz4x verliep moeizaam door problemen met de wielen.

Het Japanse bedrijf meldt dat het nog altijd het doel heeft om tegen 2035 uitsluitend emissievrije voertuigen aan te bieden. Daarmee wil het bedrijf tegen 2040 volledige koolstofneutraliteit te bereiken.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Toyota presenteert twee nieuwe EV’s voor Europese markt | Automotive Online

Toyota presenteert twee nieuwe EV’s voor Europese markt

Toyota • De twee modellen zijn onderdeel van Toyota’s plan om in 2026 zes volledig elektrische auto’s in Europa te verkopen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De urban SUV concept van Toyota (Foto: Toyota)

Toyota lanceert in de eerste helft van 2024 een kleine, elektrische SUV. Het Japanse merk toont tijdens het jaarlijkse Kenshiki media-evenement in Brussel een concept van deze Urban SUV. Ook presenteert het bedrijf dan een sport crossover-concept. Deze auto moet in 2025 op de markt komen.

De Urban SUV Concept “geeft een sterke indicatie van wat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verkoop van onze merken hier in Europa”, aldus Yoshihiro Nakata, ceo van Toyota Europe. Volgens de fabrikant bouwt de Urban SUV voort op de ervaring die het Japanse bedrijf in het B-SUV-segment heeft opgedaan met de Yaris Cross.

Het Japanse bedrijf meldt dat er in 2024 meer duidelijkheid komt over beide conceptauto’s.

Uitdaging en vergroening

Toyota staat voor een uitdaging om zijn achterstand op de markt in te halen. De introductie van de bz4x verliep moeizaam door problemen met de wielen.

Het Japanse bedrijf meldt dat het nog altijd het doel heeft om tegen 2035 uitsluitend emissievrije voertuigen aan te bieden. Daarmee wil het bedrijf tegen 2040 volledige koolstofneutraliteit te bereiken.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.