Volvo Group: ‘EV’s leveren potentieel 50% meer op tijdens levenscyclus’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Volvo Group ziet EV's als goudmijn. (Foto: Volvo Group)

Op de Capital Markets Day van de Volvo Group heeft ceo Martin Lundstedt een toekomstperspectief geschetst dat de omzetgroei van de Groep zal versnellen. Die groei zou vooral komen uit de nieuwe mogelijkheden die EV’s bieden op het gebied van telematica, zoals updates of abonnementsvormen.

“Elektrische voertuigen leveren potentieel 50 procent meer voertuig- en service-inkomsten op tijdens hun levenscyclus, dan auto’s met een verbrandingsmotor. Het optimaal benutten van dit dienstenaanbod zal naar verwachting ook de groei stimuleren. De Volvo Group begint aan een groeitraject dat wordt aangedreven door elektrificatie, autonome oplossingen en nieuwe productiviteitsdiensten”, zegt Martin Lundstedt, president en ceo van de Volvo Group, gister op de Capital Markets Day. Daarbij is het overigens van belang te melden dat het gaat om Volvo Group, waar onder andere trucks en bussen worden gemaakt.

Eerder deze maand meldde Renault-ceo Luca de Meo ook dat hij grote potentiële inkomstenbronnen zag in connected voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Volvo Group: ‘EV’s leveren potentieel 50% meer op tijdens levenscyclus’ | Automotive Online

Volvo Group: ‘EV’s leveren potentieel 50% meer op tijdens levenscyclus’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Volvo Group ziet EV's als goudmijn. (Foto: Volvo Group)

Op de Capital Markets Day van de Volvo Group heeft ceo Martin Lundstedt een toekomstperspectief geschetst dat de omzetgroei van de Groep zal versnellen. Die groei zou vooral komen uit de nieuwe mogelijkheden die EV’s bieden op het gebied van telematica, zoals updates of abonnementsvormen.

“Elektrische voertuigen leveren potentieel 50 procent meer voertuig- en service-inkomsten op tijdens hun levenscyclus, dan auto’s met een verbrandingsmotor. Het optimaal benutten van dit dienstenaanbod zal naar verwachting ook de groei stimuleren. De Volvo Group begint aan een groeitraject dat wordt aangedreven door elektrificatie, autonome oplossingen en nieuwe productiviteitsdiensten”, zegt Martin Lundstedt, president en ceo van de Volvo Group, gister op de Capital Markets Day. Daarbij is het overigens van belang te melden dat het gaat om Volvo Group, waar onder andere trucks en bussen worden gemaakt.

Eerder deze maand meldde Renault-ceo Luca de Meo ook dat hij grote potentiële inkomstenbronnen zag in connected voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.