Polestar vrijdag naar de beurs na fusie

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Polestar gaat in de VS naar de beurs. (Foto: Polestar)

De Zweeds-Chinese automaker Polestar verwacht donderdag een fusie met het Amerikaanse Gores Guggenheim te kunnen afronden. De fusie is de laatste stap in voorbereiding van een beursgang. Dit meldt Polestar in een persbericht.

Gores Guggenheim is een overnamebedrijf dat werd opgericht door investeringsmaatschappijen The Gores Group en Guggenheim Capital. De deal is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Gores Guggenheim.

Beursgang

Polestar maakt gebruik van een omgekeerde beursgang, via een zogeheten special purpose acquisition company (SPAC). Het bedrijf fuseert daarmee met een lege vennootschap die geen activiteiten kent (in dit geval dus Gores Guggenheim). Door deze werkwijze wordt veel tijd gewonnen aangezien een traditionele beursgang enkele jaren kan duren, waardoor het proces  veel geld en energie kost. Moederbedrijf Volvo haalde eind vorig jaar 2 miljard euro op met een beursgang.

Na de voltooiing van de bedrijfscombinatie zullen de aandelen van Polestar naar verwachting vrijdag op Nasdaq worden verhandeld onder de noemer PSNY. De transactie zal naar verwachting ten minste 850 miljoen dollar (ongeveer 811 miljoen euro) opleveren. Alec Gores, voorzitter van Gores Guggenheim, stelt: “We kijken uit naar de verwachte afronding van onze bedrijfscombinatie deze week.”

Thomas Ingenlath, ceo van Polestar, zegt: “Onze notering op de Nasdaq in samenwerking met Gores Guggenheim zal een mijlpaal zijn voor het bedrijf. Ons team heeft hard gewerkt en dat werk werpt zijn vruchten af.” Het was al bekend dat Polestar deze stap aan het voorbereiden was.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.