‘Porsche vergoedt rijders VS voor te hoge verbruikscijfers’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Porsche zou incorrecte verbruiksgegevens hebben verstrekt. (Foto: Shutterstock)

Porsche hoopt slepende juridische geschillen over vermeende onjuiste verbruikscijfers in de VS te beëindigen. De automaker heeft overeenstemming bereikt over een schadevergoeding. Dit meldt de Duitse tv-zender Ntv op basis van berichtgeving van het Duitse persagentschap DPA.

De eigenaren van ongeveer een half miljoen auto’s kunnen nu een schadevergoeding krijgen van maximaal 1.100 dollar per auto (ongeveer 1.045 euro).

Beschuldigingen niet erkend

Volgens Ntv heeft een woordvoerder van Porsche bevestigd dat de schikking is getroffen om civiele vorderingen af ​​te wikkelen. De sportwagenfabrikant, die behoort tot de Volkswagen Group, werd in 2020 aanvankelijk het doelwit van Amerikaanse advocaten van eisers vanwege berichten in de media over onregelmatigheden in de emissiewaarden van benzinemotoren.

Porsche benadrukt in de verklaring dat het de beschuldigingen van eisers in deze procedure niet erkent. “De overeenkomst dient om het probleem te beëindigen”, aldus het bedrijf. De oplossing is dan ook alleen van toepassing op voertuigen die in de Verenigde Staten werden verkocht.

In het afgelopen jaar heeft Porsche flinke investeringen aangekondigd in duurzame initiatieven zoals een e-fuelfabriek in Chili en een investering van 328 miljoen euro in een batterij-start-up.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.