Porsche verkoopt minder auto’s in eerste helft 2024

Porsche • Daling door zwakkere vraag in China en Noord-Amerika, groei in Europa.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Porsche Centrum Maastricht. (Foto: PGZ).

Porsche heeft in de eerste helft van 2024 een daling van 6,8 procent in de autoverkoop gemeld. De Duitse fabrikant van luxe sportwagens leverde wereldwijd 155.945 voertuigen af. Vooral in China en Noord-Amerika daalde de vraag, terwijl de verkopen in Europa toenamen. Dat meldt ANP.

In China, een belangrijke markt voor Porsche, verminderde de verkoop met bijna een derde. De zwakke economische omstandigheden daar zorgen ervoor dat consumenten terughoudender zijn bij de aanschaf van luxewagens. Noord-Amerika zag een daling van 6 procent in de export van voertuigen vergeleken met dezelfde periode in 2023.

In Duitsland nam het aantal geleverde voertuigen toe met 22 procent, en in de rest van Europa steeg de verkoop met 6 procent. In Afrika, Latijns-Amerika, Australië, Japan en Korea daalden de verkopen met 2 procent.

Marketingkosten

Porsche waarschuwde in april al voor hogere marketingkosten en minder winst door de introductie van nieuwe modellen, waaronder de volledig elektrische Macan en vernieuwde versies van de Panamera, Taycan en 911. Het bedrijf verwacht echter dat de winstgevendheid volgend jaar zal verbeteren dankzij deze nieuwe modellen.

De verkoop van de 911 sportwagen bleef sterk met een stijging van 8 procent, en de verkoop van het Cayenne-model steeg met 16 procent. De modellen Macan, Panamera en Taycan kenden daarentegen een flinke afname in verkoop.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Porsche verkoopt minder auto’s in eerste helft 2024 | Automotive Online

Porsche verkoopt minder auto’s in eerste helft 2024

Porsche • Daling door zwakkere vraag in China en Noord-Amerika, groei in Europa.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Porsche Centrum Maastricht. (Foto: PGZ).

Porsche heeft in de eerste helft van 2024 een daling van 6,8 procent in de autoverkoop gemeld. De Duitse fabrikant van luxe sportwagens leverde wereldwijd 155.945 voertuigen af. Vooral in China en Noord-Amerika daalde de vraag, terwijl de verkopen in Europa toenamen. Dat meldt ANP.

In China, een belangrijke markt voor Porsche, verminderde de verkoop met bijna een derde. De zwakke economische omstandigheden daar zorgen ervoor dat consumenten terughoudender zijn bij de aanschaf van luxewagens. Noord-Amerika zag een daling van 6 procent in de export van voertuigen vergeleken met dezelfde periode in 2023.

In Duitsland nam het aantal geleverde voertuigen toe met 22 procent, en in de rest van Europa steeg de verkoop met 6 procent. In Afrika, Latijns-Amerika, Australië, Japan en Korea daalden de verkopen met 2 procent.

Marketingkosten

Porsche waarschuwde in april al voor hogere marketingkosten en minder winst door de introductie van nieuwe modellen, waaronder de volledig elektrische Macan en vernieuwde versies van de Panamera, Taycan en 911. Het bedrijf verwacht echter dat de winstgevendheid volgend jaar zal verbeteren dankzij deze nieuwe modellen.

De verkoop van de 911 sportwagen bleef sterk met een stijging van 8 procent, en de verkoop van het Cayenne-model steeg met 16 procent. De modellen Macan, Panamera en Taycan kenden daarentegen een flinke afname in verkoop.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.