Porsche ziet verkoop met 9 procent stijgen

Porsche • De leveringen van de enige elektrische auto, de Taycan, stegen met 11 procent.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Porsche
Foto: Shutterstock

Porsche heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar ruim 240 duizend auto’s verkocht, negen procent meer dan vorig jaar. De omzet van het Duitse merk steeg met 12,6 procent naar ruim 30 miljard euro. De winst ging, vergeleken met de eerste negen maanden van vorig jaar, met 9 procent omhoog naar 5,5 miljard euro. Dit meldt de fabrikant, die vorig jaar een beursgang maakte.

De leveringen van de enige elektrische auto, de Taycan, stegen met 11 procent. Porsche bereidt zich voor op de introductie van verschillende nieuwe elektrische voertuigen. Zo is het merk van plan volgend jaar een volledig elektrische versie van de Macan op de markt te brengen.

Porsche’s moedermaatschappij Volkswagen maakte vorige week tegenvallende winstcijfers in het derde kwartaal bekend. Als redenen werden gegeven hogere kosten en een afnemende vraag naar zijn elektrische voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Porsche ziet verkoop met 9 procent stijgen | Automotive Online

Porsche ziet verkoop met 9 procent stijgen

Porsche • De leveringen van de enige elektrische auto, de Taycan, stegen met 11 procent.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Porsche
Foto: Shutterstock

Porsche heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar ruim 240 duizend auto’s verkocht, negen procent meer dan vorig jaar. De omzet van het Duitse merk steeg met 12,6 procent naar ruim 30 miljard euro. De winst ging, vergeleken met de eerste negen maanden van vorig jaar, met 9 procent omhoog naar 5,5 miljard euro. Dit meldt de fabrikant, die vorig jaar een beursgang maakte.

De leveringen van de enige elektrische auto, de Taycan, stegen met 11 procent. Porsche bereidt zich voor op de introductie van verschillende nieuwe elektrische voertuigen. Zo is het merk van plan volgend jaar een volledig elektrische versie van de Macan op de markt te brengen.

Porsche’s moedermaatschappij Volkswagen maakte vorige week tegenvallende winstcijfers in het derde kwartaal bekend. Als redenen werden gegeven hogere kosten en een afnemende vraag naar zijn elektrische voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.