Cupra mikt op half miljoen verkopen in 2025

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Cupra Garage in Rotterdam. (Foto: Cupra)

Volkswagen-dochter Cupra wil vanaf 2025 wereldwijd een half miljoen auto’s per jaar verkopen. Dat meldde de fabrikant bij de bekendmaking van de line-up voor de komende jaren.

Sinds de start van het merk vier jaar geleden heeft Cupra bijna 200 duizend auto’s afgeleverd. Drie nieuwe geëlektrificeerde modellen (de Terramar, Tavascan en UrbanRebel) moeten de verkopen een forse impuls geven. Cupra heeft daarbij de ambitie om naast de Europese markt ook andere markten te betreden.

De auto’s moeten primair online worden verkocht, ondersteund door Cupra Garages en persoonlijke assistenten. Vorige maand werd in Rotterdam de eerste echte Nederlandse Cupra Garage geopend.

10 miljard

Enkele weken geleden maakte het merk, samen met de Volkswagen Groep en lokale partners, bekend 10 miljard euro te investeren in elektrificering. De gelden worden worden aangewend om een Gigafactory voor accu’s te bouwen, maar ook om de productie van elektrische auto’s in de Volkswagen Groep-fabrieken in Martorell en Pamplona vanaf 2025 mogelijk te maken en een groot ecosysteem van leveranciers op te bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.