‘Cupra betreedt Noord-Amerikaanse markt’

Cupra • Een concrete termijn is nog niet bekend.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Cupra is van plan om de Amerikaanse markt te betreden. Ceo van Cupra en Seat, Wayne Griffiths, vertelde dat tijdens de IAA in München. “Onze plannen pakken positief uit en ik ben ervan overtuigd dat we de juiste strategie hebben om van Cupra ook een Amerikaans succesverhaal te maken”, meldt Autoweek.

Een concrete termijn is nog niet bekend. Het nieuws komt nadat het bedrijf ruim 107 duizend auto’s verkocht in het eerste halfjaar van 2023, een stijging van 56,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Sinds de oprichting heeft Cupra naar eigen zeggen al meer dan 400 duizend auto’s op de weg gezet.

In het halfjaarverslag meldde Seat dat het bedrijf in de eerste zes maanden van 2023 ruim 261 duizend auto’s verkocht. Een stijging van 28,1 procent ten opzichte van de eerste helft van 2022. Volkswagen meldt in een reactie op nieuwsberichten dat het Seat als merknaam zou terugtrekken van de markt, dat dit niet waar is. Er wordt juist geïnvesteerd in het merk en de modellen.

Eerder begon Seat met de bouw van een assemblagefabriek voor batterijcellen in Martorell. De fabriek zet batterijen in elkaar voor elektrische auto’s van Volkswagen Group, en voor de Cupra Raval.

VW bevestigt reorganisatieplannen, schrapt nichemodellen

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Cupra betreedt Noord-Amerikaanse markt’ | Automotive Online

‘Cupra betreedt Noord-Amerikaanse markt’

Cupra • Een concrete termijn is nog niet bekend.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Cupra is van plan om de Amerikaanse markt te betreden. Ceo van Cupra en Seat, Wayne Griffiths, vertelde dat tijdens de IAA in München. “Onze plannen pakken positief uit en ik ben ervan overtuigd dat we de juiste strategie hebben om van Cupra ook een Amerikaans succesverhaal te maken”, meldt Autoweek.

Een concrete termijn is nog niet bekend. Het nieuws komt nadat het bedrijf ruim 107 duizend auto’s verkocht in het eerste halfjaar van 2023, een stijging van 56,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Sinds de oprichting heeft Cupra naar eigen zeggen al meer dan 400 duizend auto’s op de weg gezet.

In het halfjaarverslag meldde Seat dat het bedrijf in de eerste zes maanden van 2023 ruim 261 duizend auto’s verkocht. Een stijging van 28,1 procent ten opzichte van de eerste helft van 2022. Volkswagen meldt in een reactie op nieuwsberichten dat het Seat als merknaam zou terugtrekken van de markt, dat dit niet waar is. Er wordt juist geïnvesteerd in het merk en de modellen.

Eerder begon Seat met de bouw van een assemblagefabriek voor batterijcellen in Martorell. De fabriek zet batterijen in elkaar voor elektrische auto’s van Volkswagen Group, en voor de Cupra Raval.

VW bevestigt reorganisatieplannen, schrapt nichemodellen

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.