‘Stellantis verhuist Russische productiecapaciteit naar West-Europa’

Oorlog Oekraïne • BMW meldt aan Reuters dat het de productie in zijn fabrieken deels weer heeft hervat.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Stellantis meldt dat het zijn Russische productiecapaciteit verhuist naar fabrieken in West-Europa. De Stellantis-fabriek in Kaluga produceert op jaarbasis zo’n 125 duizend voertuigen. Verder meldt het bedrijf alle nieuwe investeringen in Rusland te schrappen.

Tegelijkertijd denkt Jean-Dominique Senard, voorzitter van de board van Renault, niet dat de oorlog het herstel van de Franse fabrikant in de weg zal zitten. Renault heeft grote belangen in Rusland. Volgens Senard is de impact van de Russische activiteiten beperkt. Dat zei hij tegen Automotive News Europe. 

BMW meldt aan Reuters dat het de productie in zijn fabrieken deels heeft hervat. De productie wordt stapsgewijs weer opgestart. 

De Oekraïne-oorlog beschadigt de economie waarschijnlijk in hogere mate dan de coronapandemie deed. Dat zegt Volkswagen-topman Herbert Diess tegen Reuters. Naarmate de oorlog langer duurt, wordt de impact groter. Volkswagen moest deze maand opnieuw de productie deels stilleggen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.