Mercedes-Benz verlaat Rusland

Oorlog Oekraïne • Het merk verkoopt al zijn belangen aan een lokale investeerder.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz verlaat Rusland en verkoopt al zijn activiteiten aan een lokale investeerder. Dit bevestigt Mercedes-Benz aan AM. Woordvoerder Lydia Altena zegt: “Mercedes-Benz is voornemens zich terug te trekken uit de Russische markt en de aandelen in haar dochterondernemingen te verkopen aan een lokale investeerder. De voltooiing van de transactie is onderworpen aan de goedkeuring van alle relevante autoriteiten.”

Volgens meerdere internationale media zou deze investeerder Avtodom zijn. Dit Russische retailbedrijf is officieel dealer van merken als BMW, Mini, Audi, Lamborghini, Mercedes-Benz, Smart, Porsche, Jaguar, Land Rover, Volvo en Ducati.

Mercedes-Benz heeft al eerder dit jaar de export van personenauto’s en bestelwagens naar Rusland opgeschort.

Het is de meest recente exit van een autofabrikant naar aanleiding van de invasie van Oekraïne door Rusland. Volgens het ministerie zal de nieuwe eigenaar van de Mercedes-Benz activiteiten Avtodom ‘andere partijen aan kunnen trekken voor een gezamenlijke autoproductie’.

Lange rij

“Het nakomen van onze verplichtingen richting onze klanten in Rusland en het behoud van banen hebben de hoogste prioriteit gehad in de onderhandelingen met Avtodom,” meldt algemeen directeur Natalya Koroleva van Mercedes-Benz in Rusland.

De exit van Mercedes is de laatste in een lange rij van bedrijven die Rusland vanwege de invasie van Oekraïne hebben verlaten. Eerder al keerden Nissan, Toyota, Renault en Volkswagen het land de rug toe.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Mercedes-Benz verlaat Rusland | Automotive Online

Mercedes-Benz verlaat Rusland

Oorlog Oekraïne • Het merk verkoopt al zijn belangen aan een lokale investeerder.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz verlaat Rusland en verkoopt al zijn activiteiten aan een lokale investeerder. Dit bevestigt Mercedes-Benz aan AM. Woordvoerder Lydia Altena zegt: “Mercedes-Benz is voornemens zich terug te trekken uit de Russische markt en de aandelen in haar dochterondernemingen te verkopen aan een lokale investeerder. De voltooiing van de transactie is onderworpen aan de goedkeuring van alle relevante autoriteiten.”

Volgens meerdere internationale media zou deze investeerder Avtodom zijn. Dit Russische retailbedrijf is officieel dealer van merken als BMW, Mini, Audi, Lamborghini, Mercedes-Benz, Smart, Porsche, Jaguar, Land Rover, Volvo en Ducati.

Mercedes-Benz heeft al eerder dit jaar de export van personenauto’s en bestelwagens naar Rusland opgeschort.

Het is de meest recente exit van een autofabrikant naar aanleiding van de invasie van Oekraïne door Rusland. Volgens het ministerie zal de nieuwe eigenaar van de Mercedes-Benz activiteiten Avtodom ‘andere partijen aan kunnen trekken voor een gezamenlijke autoproductie’.

Lange rij

“Het nakomen van onze verplichtingen richting onze klanten in Rusland en het behoud van banen hebben de hoogste prioriteit gehad in de onderhandelingen met Avtodom,” meldt algemeen directeur Natalya Koroleva van Mercedes-Benz in Rusland.

De exit van Mercedes is de laatste in een lange rij van bedrijven die Rusland vanwege de invasie van Oekraïne hebben verlaten. Eerder al keerden Nissan, Toyota, Renault en Volkswagen het land de rug toe.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.