Bridgestone zoekt koper voor Russische activiteiten

Redactie Redactie
Het bedrijf heeft in Rusland rond de duizend mensen in dienst. (Foto: Shutterstock)

Bandenfabrikant Bridgestone zoekt een koper voor haar Russische activiteiten. Bridgestone is met dat proces gestart ‘vanwege de algemene onzekerheid en de aanhoudende leveringsproblemen in Rusland’, aldus een persbericht. 

Het Japanse bedrijf is in 1998 in Rusland begonnen en heeft er nu een bandenfabriek in Ulyanovsk en een verkoopkantoor in Moskou. Samen werken daar rond de duizend mensen. In maart, kort na de Russische inval in Oekraïne, zette Bridgestone net als veel andere bedrijven de fabricage activiteiten in Rusland al stop. Ook wordt er sindsdien niet meer geïnvesteerd in of geëxporteerd naar dat land. Wel worden alle Russische werknemers nog altijd volledig doorbetaald. Bridgestone zegt hen ook voor de toekomst verdere steun toe. 

2 procent 

“Na een zorgvuldige afweging voor een lange termijn oplossing voor de werknemers, klanten en leveranciers’ heeft Bridgestone nu besloten een koper te zoeken. Dat proces zal naar verwachting enkele maanden gaan duren. De Russische business vertegenwoordigt niet meer dan 2 procent van de totale groepsomzet. “Deze aankondiging zal de financiële verwachtingen die in augustus zijn gepubliceerd niet veranderen,’’ meldt het bedrijf nog.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.