‘Volkswagen wil Russische fabriek verkopen’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De waarschijnlijke ineenstorting van de lokale vraag, praktische overwegingen en meer redenen spelen allemaal een rol in het besluit. (Foto: Volkswagen Group)

Volkswagen Group is op zoek naar een investeerder om zijn fabriek in Kaluga over te nemen, zo meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Productie in de fabriek kwam vlot na de oorlog in Oekraïne stil te liggen. Kaluga ligt zo’n 190 kilometer ten zuidwesten van Moskou.

VW vertelde aan Automotie News Europe dat het verschillende scenario’s bekijkt voor de toekomst van zijn activiteiten in Rusland. Een van die opties zou zijn om de fabriek te verkopen. VW benadrukte daarbij dat er nog geen beslissing is genomen.

In de fabriek, waarin VW meer dan 1 miljard euro heeft geïnvesteerd, werken 4.200 mensen. “Met elke fase van escalatie van de oorlog wordt de kans kleiner dat we er binnen afzienbare tijd weer kunnen produceren”, vertelde een niet nader genoemde fabrieksdirecteur aan de FAZ.

Enige optie

De raad van toezicht van het VW-concern is tot het inzicht gekomen dat onder de gegeven omstandigheden een harde breuk de enige optie is.”Er is een duidelijke wil voor ons om ons volledig uit het land terug te trekken”, citeerde FAZ een ongenoemde bron dicht bij het toezichthoudend orgaan.

De waarschijnlijke ineenstorting van de lokale vraag, praktische overwegingen en meer redenen spelen allemaal een rol in het besluit, meldde de krant.

Hiermee volgt Volkswagen het voorbeeld van onder andere Nissan, Renault en Toyota. Ook Mazda overweegt zijn vertrek uit Rusland.

‘Volkswagen wil Russische fabriek verkopen’ | Automotive Online

‘Volkswagen wil Russische fabriek verkopen’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De waarschijnlijke ineenstorting van de lokale vraag, praktische overwegingen en meer redenen spelen allemaal een rol in het besluit. (Foto: Volkswagen Group)

Volkswagen Group is op zoek naar een investeerder om zijn fabriek in Kaluga over te nemen, zo meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Productie in de fabriek kwam vlot na de oorlog in Oekraïne stil te liggen. Kaluga ligt zo’n 190 kilometer ten zuidwesten van Moskou.

VW vertelde aan Automotie News Europe dat het verschillende scenario’s bekijkt voor de toekomst van zijn activiteiten in Rusland. Een van die opties zou zijn om de fabriek te verkopen. VW benadrukte daarbij dat er nog geen beslissing is genomen.

In de fabriek, waarin VW meer dan 1 miljard euro heeft geïnvesteerd, werken 4.200 mensen. “Met elke fase van escalatie van de oorlog wordt de kans kleiner dat we er binnen afzienbare tijd weer kunnen produceren”, vertelde een niet nader genoemde fabrieksdirecteur aan de FAZ.

Enige optie

De raad van toezicht van het VW-concern is tot het inzicht gekomen dat onder de gegeven omstandigheden een harde breuk de enige optie is.”Er is een duidelijke wil voor ons om ons volledig uit het land terug te trekken”, citeerde FAZ een ongenoemde bron dicht bij het toezichthoudend orgaan.

De waarschijnlijke ineenstorting van de lokale vraag, praktische overwegingen en meer redenen spelen allemaal een rol in het besluit, meldde de krant.

Hiermee volgt Volkswagen het voorbeeld van onder andere Nissan, Renault en Toyota. Ook Mazda overweegt zijn vertrek uit Rusland.