‘Duitse toezichthouder onderzoekt autopilot functie Tesla’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Het Duitse KBA onderzoek de autopilot functie in Tesla. (Foto: Shutterstock)

Het Kraftfahrt Bundesamt (KBA), de Duitse evenknie van de RDW, is begonnen aan een onderzoek naar de zelfrijdende functies van Tesla. Zo meldt Automotive News Europe.

De Nederlandse RDW heeft Tesla met die functie goedgekeurd voor toelating op de Europese wegen. Die goedkeuring hoeft maar in één land te gebeuren en geldt dan in alle EU-landen. Voor het onderzoek staat het KBA dan ook in contact met de RDW. In het onderzoek kijkt de KBA vooral ook naar de functie waarbij de auto zelfstandig van baan wisselt. Het zou kunnen dat de zogeheten autopilot functie niet is toegestaan in Europa, omdat het niet veilig genoeg zou zijn.

Kritisch

De autopilot functie van Tesla wordt al langer kritisch bekeken; ook de Amerikaanse toezichthouder NHTSA doet onderzoek naar de functie. Begin dit jaar eiste de NHTSA ook meer duidelijkheid over de toegang tot games tijdens het rijden. De Amerikaanse automaker besloot eerder deze maand zelf om, na overleg met de NHTSA, Full Self Driving system uit te schakelen, omdat dit tot gevaarlijke situaties zou leiden.Naar het handelen van de RDW inzake Tesla’s autopilot werd eerder een onderzoek ingesteld door de Europese Commissie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Duitse toezichthouder onderzoekt autopilot functie Tesla’ | Automotive Online

‘Duitse toezichthouder onderzoekt autopilot functie Tesla’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Het Duitse KBA onderzoek de autopilot functie in Tesla. (Foto: Shutterstock)

Het Kraftfahrt Bundesamt (KBA), de Duitse evenknie van de RDW, is begonnen aan een onderzoek naar de zelfrijdende functies van Tesla. Zo meldt Automotive News Europe.

De Nederlandse RDW heeft Tesla met die functie goedgekeurd voor toelating op de Europese wegen. Die goedkeuring hoeft maar in één land te gebeuren en geldt dan in alle EU-landen. Voor het onderzoek staat het KBA dan ook in contact met de RDW. In het onderzoek kijkt de KBA vooral ook naar de functie waarbij de auto zelfstandig van baan wisselt. Het zou kunnen dat de zogeheten autopilot functie niet is toegestaan in Europa, omdat het niet veilig genoeg zou zijn.

Kritisch

De autopilot functie van Tesla wordt al langer kritisch bekeken; ook de Amerikaanse toezichthouder NHTSA doet onderzoek naar de functie. Begin dit jaar eiste de NHTSA ook meer duidelijkheid over de toegang tot games tijdens het rijden. De Amerikaanse automaker besloot eerder deze maand zelf om, na overleg met de NHTSA, Full Self Driving system uit te schakelen, omdat dit tot gevaarlijke situaties zou leiden.Naar het handelen van de RDW inzake Tesla’s autopilot werd eerder een onderzoek ingesteld door de Europese Commissie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.