Tesla roept half miljoen auto’s terug

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Tesla roept in de Verenigde Staten ongeveer een half miljoen auto’s terug. Dat meldt de fabrikant. Het is niet bekend of er ook in Nederland een terugroepactie volgt. Tesla Nederland is om een reactie gevraagd.

Bij ongeveer 350 duizend Tesla’s Model 3 kan de kabelboom voor de achteruitrijcamera worden beschadigd door het openen en sluiten van de kofferbak. Bij 125 duizend Models S kan de motorkap onverwachts openen als gevolg van een niet goed werkende vergrendeling. 

Begin dit jaar riep Tesla ruim honderdduizend auto’s terug als gevolg van problemen met onder meer Autopilot

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.