Ondanks chiptekort: Toyota stelt winstverwachting naar boven bij

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Toyota verwacht dat de productieproblemen binnenkort verleden tijd zijn (foto: Shutterstock)

Toyota heeft de winstverwachting voor 2021 naar boven bijgesteld. Toyota verwacht nu uit te komen op 21 miljard euro; eerder was nog sprake van 19 miljard. Dit maakt de autofabrikant bekend bij de presentatie van de fiscale halfjaarcijfers. Toyota hanteert een boekjaar dat start op 1 april.

Afgelopen maand maakte de Japanse fabrikant nog bekend dat er 40 procent minder auto’s werden afgeleverd, door het tekort aan microchips. De verwachting van het aantal gebouwde auto’s voor 2021 werd toen bijgesteld van 9,3 miljoen naar 9 miljoen voertuigen. Dat de winst toch stijgt komt volgens het bericht van Toyota door kostenbeheersing en gunstige wisselkoersen.

Door het mondiale chiptekort loopt de autobranche zeker 210 miljard euro mis, berekende onderzoeks- en adviesbureau Alix Partners . 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.