Rivian verwacht een beurswaarde van 53 miljard dollar na beursgang

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Rivian verwacht 8 miljard dollar op te halen met zijn beursgang. (Foto: Rivian)

Rivian, de bouwer van elektrische pickuptrucks en suv’s, verwacht ruim 8 miljard dollar (ruim 7 miljard euro) op te halen bij zijn beursgang. Zo meldt het bedrijf. Eind volgende week vindt de beurgang mogelijk plaats waarbij de beurswaarde van het bedrijf waarschijnlijk op 53 miljard dollar (45,8 miljard euro) zal uitkomen. Dat blijkt uit de IPO (initial public offering) van de autobouwer. De autobouwer mikte naar verluidt eerder op een beurswaarde van 80 miljard dollar (67,6 miljard euro).  

Investeerders

In het eerste half jaar van 2021 realiseerde het bedrijf een nettoverlies van 994 miljoen dollar (858 miljoen euro), zo blijkt uit de IPO. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het nettoverlies 377 miljoen dollar.

Het bedrijf is opgericht in 2009 door RJ Scaringe en haalde in 2019 onder andere Amazon binnen als investeerder. Eerder dit jaar haalde het bedrijf 2,65 miljard dollar op bij diverse investeerders.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Rivian verwacht een beurswaarde van 53 miljard dollar na beursgang | Automotive Online

Rivian verwacht een beurswaarde van 53 miljard dollar na beursgang

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Rivian verwacht 8 miljard dollar op te halen met zijn beursgang. (Foto: Rivian)

Rivian, de bouwer van elektrische pickuptrucks en suv’s, verwacht ruim 8 miljard dollar (ruim 7 miljard euro) op te halen bij zijn beursgang. Zo meldt het bedrijf. Eind volgende week vindt de beurgang mogelijk plaats waarbij de beurswaarde van het bedrijf waarschijnlijk op 53 miljard dollar (45,8 miljard euro) zal uitkomen. Dat blijkt uit de IPO (initial public offering) van de autobouwer. De autobouwer mikte naar verluidt eerder op een beurswaarde van 80 miljard dollar (67,6 miljard euro).  

Investeerders

In het eerste half jaar van 2021 realiseerde het bedrijf een nettoverlies van 994 miljoen dollar (858 miljoen euro), zo blijkt uit de IPO. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het nettoverlies 377 miljoen dollar.

Het bedrijf is opgericht in 2009 door RJ Scaringe en haalde in 2019 onder andere Amazon binnen als investeerder. Eerder dit jaar haalde het bedrijf 2,65 miljard dollar op bij diverse investeerders.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.