‘Italië vraagt om uitzondering voor Ferrari en Lamborghini’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De Italiaanse regering probeert bij de Europese Unie supersnelle sportwagens uitgesloten te krijgen van een verbod op de productie van personenauto’s met een fossiele verbrandingsmotor. De Europese Commissie wil dat er vanaf 2035 geen auto’s met brandstofmotor meer geproduceerd worden. Italië pleit voor een uitzondering op dit verbod voor de supersnelle sportwagens, zoals Ferrari en Lamborghini. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Hoge lasten

De Italiaanse regering staat wel achter het beleid van de commissie. Milieuminister Roberto Cingolani stelt dat de nieuwe regels niet moeten gelden voor producenten van zeer luxe auto’s, omdat de transitie voor deze bedrijven veel lastiger te realiseren is door de kleine schaal van de bedrijven en de hoge investeringslasten. Nu al geldt dat merken met kleine productieaantallen niet hoeven te voldoen aan de Europese CO2-eisen.

Volgens de minister hebben de fabrikanten meer tijd nodig om de transitie te maken. Ook verkopen de fabrikanten maar een gering aantal auto’s. Ferrari verkocht vorig jaar ruim negenduizend auto’s en Lamborghini zevenduizend. Porsche, dat wel al een volledig elektrisch model heeft, verkocht vorig jaar 277 duizend auto’s. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Italië vraagt om uitzondering voor Ferrari en Lamborghini’ | Automotive Online

‘Italië vraagt om uitzondering voor Ferrari en Lamborghini’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De Italiaanse regering probeert bij de Europese Unie supersnelle sportwagens uitgesloten te krijgen van een verbod op de productie van personenauto’s met een fossiele verbrandingsmotor. De Europese Commissie wil dat er vanaf 2035 geen auto’s met brandstofmotor meer geproduceerd worden. Italië pleit voor een uitzondering op dit verbod voor de supersnelle sportwagens, zoals Ferrari en Lamborghini. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Hoge lasten

De Italiaanse regering staat wel achter het beleid van de commissie. Milieuminister Roberto Cingolani stelt dat de nieuwe regels niet moeten gelden voor producenten van zeer luxe auto’s, omdat de transitie voor deze bedrijven veel lastiger te realiseren is door de kleine schaal van de bedrijven en de hoge investeringslasten. Nu al geldt dat merken met kleine productieaantallen niet hoeven te voldoen aan de Europese CO2-eisen.

Volgens de minister hebben de fabrikanten meer tijd nodig om de transitie te maken. Ook verkopen de fabrikanten maar een gering aantal auto’s. Ferrari verkocht vorig jaar ruim negenduizend auto’s en Lamborghini zevenduizend. Porsche, dat wel al een volledig elektrisch model heeft, verkocht vorig jaar 277 duizend auto’s. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.