‘Franse justitie onderzoekt betalingen Renault-Nissan aan oud-politica’

Jeroen Vos Jeroen Vos
Rachida Dati, links op de foto, ontving van 2010 tot 2012 adviesvergoedingen van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. (Foto: Shutterstock)

Rachida Dati, de voormalige minister van Justitie in Frankrijk, is onderwerp van justitieel onderzoek naar adviesvergoedingen die zij heeft ontvangen van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. Dati ontkent dat er onrechtmatigheden zijn geweest bij de vergoedingen die zij in de periode van 2010 tot 2012 ontving van de Alliantie, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd. Dat meldt de Franse nieuwsomroep Franceinfo vandaag.

Corruptie

Het onderzoek naar de voormalige minister, die in 2009 aftrad als minister om zich kandidaat te stellen voor het Europees Parlement waar zij tot 2019 zitting in nam, richt zich op meerdere overtredingen, waaronder passieve corruptie. De Franse justitie startte in 2019 met het onderzoek naar de betalingen aan Dati en heeft nu een formeel onderzoek ingesteld.

Het onderzoek naar Dati maakt deel uit van de rechtszaak van de Alliantie tegen Ghosn, die beschuldigd wordt van fraude. Onlangs vertelde Ghosn over zijn geruchtmakende vlucht uit Japan naar Libanon in een muziekkist.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Franse justitie onderzoekt betalingen Renault-Nissan aan oud-politica’ | Automotive Online

‘Franse justitie onderzoekt betalingen Renault-Nissan aan oud-politica’

Jeroen Vos Jeroen Vos
Rachida Dati, links op de foto, ontving van 2010 tot 2012 adviesvergoedingen van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. (Foto: Shutterstock)

Rachida Dati, de voormalige minister van Justitie in Frankrijk, is onderwerp van justitieel onderzoek naar adviesvergoedingen die zij heeft ontvangen van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. Dati ontkent dat er onrechtmatigheden zijn geweest bij de vergoedingen die zij in de periode van 2010 tot 2012 ontving van de Alliantie, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd. Dat meldt de Franse nieuwsomroep Franceinfo vandaag.

Corruptie

Het onderzoek naar de voormalige minister, die in 2009 aftrad als minister om zich kandidaat te stellen voor het Europees Parlement waar zij tot 2019 zitting in nam, richt zich op meerdere overtredingen, waaronder passieve corruptie. De Franse justitie startte in 2019 met het onderzoek naar de betalingen aan Dati en heeft nu een formeel onderzoek ingesteld.

Het onderzoek naar Dati maakt deel uit van de rechtszaak van de Alliantie tegen Ghosn, die beschuldigd wordt van fraude. Onlangs vertelde Ghosn over zijn geruchtmakende vlucht uit Japan naar Libanon in een muziekkist.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.