Jaguar vanaf 2025 verder als EV-merk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Jaguar verkoopt vanaf 2025 uitsluitend elektrische auto’s. Dat meldt Jaguar Land Rover-ceo Thierry Bolloré vandaag. De fabrikant gaat jaarlijks ruim 2 miljard euro investeren in de elektrificering van zijn line-up.

Land Rover blijft wel modellen met verbrandingsmotor verkopen. In de komende vijf jaar krijgt Land Rover wel zes EV-uitvoeringen, waardoor alle modellen zowel als variant met verbrandingsmotor en als volledige EV verkrijgbaar zijn.  

Jaguar kwam als een van de eerste premiummerken met een elektrische suv, de i-Pace, op de markt. De auto was een verkoophit op de Nederlandse markt. De fabrikant meldt een nieuwe line-up te ontwikkelen. Ook investeert het in waterstof; het komende jaar moet er getest gaan worden met voertuigen met waterstof-aandrijving. 

Net als andere fabrikanten, zoals Nissan, wil JLR tegen 2040 volledig emissieneutraal opereren. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Jaguar vanaf 2025 verder als EV-merk | Automotive Online

Jaguar vanaf 2025 verder als EV-merk

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Jaguar verkoopt vanaf 2025 uitsluitend elektrische auto’s. Dat meldt Jaguar Land Rover-ceo Thierry Bolloré vandaag. De fabrikant gaat jaarlijks ruim 2 miljard euro investeren in de elektrificering van zijn line-up.

Land Rover blijft wel modellen met verbrandingsmotor verkopen. In de komende vijf jaar krijgt Land Rover wel zes EV-uitvoeringen, waardoor alle modellen zowel als variant met verbrandingsmotor en als volledige EV verkrijgbaar zijn.  

Jaguar kwam als een van de eerste premiummerken met een elektrische suv, de i-Pace, op de markt. De auto was een verkoophit op de Nederlandse markt. De fabrikant meldt een nieuwe line-up te ontwikkelen. Ook investeert het in waterstof; het komende jaar moet er getest gaan worden met voertuigen met waterstof-aandrijving. 

Net als andere fabrikanten, zoals Nissan, wil JLR tegen 2040 volledig emissieneutraal opereren. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.