Wayne Griffiths nieuwe president Seat

Jeroen Vos Jeroen Vos
Wayne Griffiths is de nieuwe president van Seat. (Foto: Seat)

Wayne Griffiths is vanaf 1 oktober de nieuwe president van Seat. Hij volgt in deze functie Luca de Meo op. Griffiths blijft daarnaast ceo en president van het merk Cupra. Dat maakt Seat vandaag bekend.

Griffiths startte in 2016 als vice-president voor Seat, waar hij verantwoordelijk werd voor sales & marketing. Vervolgens speelde hij ook een belangrijke rol bij het opstarten van Cupra, waarbij Griffiths in 2019 benoemd werd tot ceo van het merk.

Volgens Herbert Diess, ceo van de Volkswagen Groep, is Griffiths één van de meest gekwalificeerde managers van het concern. “In de afgelopen 4 jaar heeft hij de verkoop van Seat tot recordhoogte laten stijgen. Wayne heeft mijn volledige steun, waarbij ik er van overtuigd ben dat hij dit succes een vervolg gaat geven.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Wayne Griffiths nieuwe president Seat | Automotive Online

Wayne Griffiths nieuwe president Seat

Jeroen Vos Jeroen Vos
Wayne Griffiths is de nieuwe president van Seat. (Foto: Seat)

Wayne Griffiths is vanaf 1 oktober de nieuwe president van Seat. Hij volgt in deze functie Luca de Meo op. Griffiths blijft daarnaast ceo en president van het merk Cupra. Dat maakt Seat vandaag bekend.

Griffiths startte in 2016 als vice-president voor Seat, waar hij verantwoordelijk werd voor sales & marketing. Vervolgens speelde hij ook een belangrijke rol bij het opstarten van Cupra, waarbij Griffiths in 2019 benoemd werd tot ceo van het merk.

Volgens Herbert Diess, ceo van de Volkswagen Groep, is Griffiths één van de meest gekwalificeerde managers van het concern. “In de afgelopen 4 jaar heeft hij de verkoop van Seat tot recordhoogte laten stijgen. Wayne heeft mijn volledige steun, waarbij ik er van overtuigd ben dat hij dit succes een vervolg gaat geven.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.