Geely bouwt satellieten voor betere connectie en navigatie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Geely gaat zelf satellieten bouwen. (Foto: Geely)

Geely Holding Group maakt vandaag bekend met de bouw te starten van een eigen satelliet productie- en testcentrum in het Chinese Taizhou City. In een persverklaring zegt Geely, moederbedrijf van het Zweedse Volvo, met de zelf ontwikkelde satellieten te streven naar een hogere internetsnelheid om zo de connectiviteit van auto’s te verbeteren. Ook wil het bedrijf hiermee een nauwkeuriger navigatie realiseren. Ook streeft het bedrijf naar een betere dataverwerking van (semi)autonome auto’s en meer mogelijkheden om software-updates aan voertuigen te kunnen leveren. Het bedrijf investeert 400 miljoen euro in de nieuwe fabriek.

Het bedrijf hoopt tegen 2025 op jaarbasis zo’n vijfhonderd satellieten te kunnen produceren.  

“De automobielindustrie staat voor enorme uitdagingen en al even grote kansen. Geely moet zich verder ontwikkelen door innovatie, nieuwe synergieën en samenwerking met wereldwijde partners om zo een wereldwijde technologische leider te worden”, zegt Li Shufu, topman van Geely. 

Nauwkeurige navigatie

Geely richtte in 2018 al dochterbedrijf Geespace op waar de satellietactiviteiten zijn ondergebracht. Volgens Geespace zijn de huidige navigatiesystemen afhankelijk van GPS-satellieten met een hoge omloopsnelheid, die ‘slechts’ nauwkeurig zijn tot op enkele meters.

Geespace is druk bezig met de ontwikkeling van een satelliet-netwerk met een lage omloopsnelheid om zo een hogere precisie te kunnen bieden. Ook denkt Geely dat het bereiken van level 4 en 5 in autonoom rijden niet optimaal zal zijn zonder een geavanceerd en veilig navigatiesysteem. Het bedrijf zegt hiermee ook voor te sorteren op de toenemende inzet van kunstmatige intelligentie in voertuigen en de verwerking van een groeiende datastroom.

Onlangs nog maakte Geely bekend met online autoverkoop te starten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Geely bouwt satellieten voor betere connectie en navigatie | Automotive Online

Geely bouwt satellieten voor betere connectie en navigatie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Geely gaat zelf satellieten bouwen. (Foto: Geely)

Geely Holding Group maakt vandaag bekend met de bouw te starten van een eigen satelliet productie- en testcentrum in het Chinese Taizhou City. In een persverklaring zegt Geely, moederbedrijf van het Zweedse Volvo, met de zelf ontwikkelde satellieten te streven naar een hogere internetsnelheid om zo de connectiviteit van auto’s te verbeteren. Ook wil het bedrijf hiermee een nauwkeuriger navigatie realiseren. Ook streeft het bedrijf naar een betere dataverwerking van (semi)autonome auto’s en meer mogelijkheden om software-updates aan voertuigen te kunnen leveren. Het bedrijf investeert 400 miljoen euro in de nieuwe fabriek.

Het bedrijf hoopt tegen 2025 op jaarbasis zo’n vijfhonderd satellieten te kunnen produceren.  

“De automobielindustrie staat voor enorme uitdagingen en al even grote kansen. Geely moet zich verder ontwikkelen door innovatie, nieuwe synergieën en samenwerking met wereldwijde partners om zo een wereldwijde technologische leider te worden”, zegt Li Shufu, topman van Geely. 

Nauwkeurige navigatie

Geely richtte in 2018 al dochterbedrijf Geespace op waar de satellietactiviteiten zijn ondergebracht. Volgens Geespace zijn de huidige navigatiesystemen afhankelijk van GPS-satellieten met een hoge omloopsnelheid, die ‘slechts’ nauwkeurig zijn tot op enkele meters.

Geespace is druk bezig met de ontwikkeling van een satelliet-netwerk met een lage omloopsnelheid om zo een hogere precisie te kunnen bieden. Ook denkt Geely dat het bereiken van level 4 en 5 in autonoom rijden niet optimaal zal zijn zonder een geavanceerd en veilig navigatiesysteem. Het bedrijf zegt hiermee ook voor te sorteren op de toenemende inzet van kunstmatige intelligentie in voertuigen en de verwerking van een groeiende datastroom.

Onlangs nog maakte Geely bekend met online autoverkoop te starten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.