Chinese fabrieken Volkswagen langer dicht

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De fabriek in Shanghai blijft nog minstens een week dicht. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen houdt de fabrieken in China een week langer dicht. De sluiting is van kracht tot 24 februari en heeft te maken met de uitbraak van het coronavirus. Lees alles over de gevolgen van de uitbraak van het coronovirus in ons dossier.

De autofabrikant heeft besloten tot sluiting van de fabrieken, die Volkswagen samen met het Chinese Shanghai Automotive (SAIC) exploiteert, omdat het kampt met logistieke en toeleveringsproblemen. Daarnaast kan het personeel niet op het werk verschijnen vanwege de beperkte reismogelijkheden die het Chinese regime oplegt. In de fabrieken die Volkswagen exploiteert met een andere partner, komt de productie langzaam op gang.

Volkswagen wil de teruglopende verkoop opvangen door zich te richten op onlinemarketing. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Chinese fabrieken Volkswagen langer dicht | Automotive Online

Chinese fabrieken Volkswagen langer dicht

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De fabriek in Shanghai blijft nog minstens een week dicht. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen houdt de fabrieken in China een week langer dicht. De sluiting is van kracht tot 24 februari en heeft te maken met de uitbraak van het coronavirus. Lees alles over de gevolgen van de uitbraak van het coronovirus in ons dossier.

De autofabrikant heeft besloten tot sluiting van de fabrieken, die Volkswagen samen met het Chinese Shanghai Automotive (SAIC) exploiteert, omdat het kampt met logistieke en toeleveringsproblemen. Daarnaast kan het personeel niet op het werk verschijnen vanwege de beperkte reismogelijkheden die het Chinese regime oplegt. In de fabrieken die Volkswagen exploiteert met een andere partner, komt de productie langzaam op gang.

Volkswagen wil de teruglopende verkoop opvangen door zich te richten op onlinemarketing. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.