‘Ghosn vecht zijn ontslag aan in Nederland’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carlos Ghosn eist vergoeding van 15 miljoen van Nissan-Mitshubishi. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn heeft in Amsterdam een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalig werkgever Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Hij eist een vergoeding van 15 miljoen euro en achterstallig loon van de alliantie die in ons land is gevestigd. Dat melden diverse internationale media. De zitting is deze week in Nederland, omdat de joint-venture van de alliantie in Amsterdam is gevestigd.

Volgens de juristen van Renault-Nissan-Mitsubishi heeft Ghosn de financiële constructie in Nederland hebben gebruikt om zichzelf te verrijken en inkomstenbelasting te ontduiken. Op zijn beurt beweert Ghosn dat zijn ontslag in 2018 deel uitmaakt van een complot, mede aangestuurd vanuit Japan om de Franse invloed op de alliantie te verminderen. Ghosn, die in december naar Libanon vluchtte, beschuldigt zijn voormalig werkgever ook van karaktermoord. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Ghosn vecht zijn ontslag aan in Nederland’ | Automotive Online

‘Ghosn vecht zijn ontslag aan in Nederland’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carlos Ghosn eist vergoeding van 15 miljoen van Nissan-Mitshubishi. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn heeft in Amsterdam een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalig werkgever Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Hij eist een vergoeding van 15 miljoen euro en achterstallig loon van de alliantie die in ons land is gevestigd. Dat melden diverse internationale media. De zitting is deze week in Nederland, omdat de joint-venture van de alliantie in Amsterdam is gevestigd.

Volgens de juristen van Renault-Nissan-Mitsubishi heeft Ghosn de financiële constructie in Nederland hebben gebruikt om zichzelf te verrijken en inkomstenbelasting te ontduiken. Op zijn beurt beweert Ghosn dat zijn ontslag in 2018 deel uitmaakt van een complot, mede aangestuurd vanuit Japan om de Franse invloed op de alliantie te verminderen. Ghosn, die in december naar Libanon vluchtte, beschuldigt zijn voormalig werkgever ook van karaktermoord. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.