Geely en Volvo hebben fusieplannen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Geely-eigenaar Li Shufu wil Volvo en Geely samenvoegen tot één concern. (Foto: Volvo)

Het Chinese Geely is van plan om een nieuwe combinatie te vormen met Volvo. Zo kondigden beide bedrijven aan. Ook de merken Polestar en Lynk & Co horen bij dit nieuw te vormen autoconcern. 

“Door samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat een wereldwijde, sterke groep. Wij gaan nu met Volvo-ceo Håkan Samuelsson de verdere mogelijkheden verder onderzoeken”, aldus Li Shufu, eigenaar van Geely Holding Group. Volgens Geely zou de financiële en technologische positie van het bedrijf alleen maar worden versterkt door de fusie. “We willen de synergie versterken zonder de eigenheid van de afzonderlijke merken aan te tasten”, aldus Shufu.

Fusieplannen

Geely heeft het Zweedse Volvo in 2010 overgenomen en is aan de beurs in Hong Kong genoteerd. De nettowinst van Geely steeg in 2018 naar 1,6 miljard euro (12,55 miljard yuan tegenover 10,6 yuan in 2017). De omzet kwam uit op 14 miljard euro (106,6 yuan).

Als de fusieplannen doorgaan, is het de bedoeling dat het bedrijf ook een beursnotering krijgt in Stockholm. Volvo kwam in 2018 nog terug op een beursgang vanwege de marktomstandigheden.Automotive legt Polestar langs de EV-marketingmeetlat.

Geely en Volvo werken al samen op het gebied van verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Geely en Volvo hebben fusieplannen | Automotive Online

Geely en Volvo hebben fusieplannen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Geely-eigenaar Li Shufu wil Volvo en Geely samenvoegen tot één concern. (Foto: Volvo)

Het Chinese Geely is van plan om een nieuwe combinatie te vormen met Volvo. Zo kondigden beide bedrijven aan. Ook de merken Polestar en Lynk & Co horen bij dit nieuw te vormen autoconcern. 

“Door samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat een wereldwijde, sterke groep. Wij gaan nu met Volvo-ceo Håkan Samuelsson de verdere mogelijkheden verder onderzoeken”, aldus Li Shufu, eigenaar van Geely Holding Group. Volgens Geely zou de financiële en technologische positie van het bedrijf alleen maar worden versterkt door de fusie. “We willen de synergie versterken zonder de eigenheid van de afzonderlijke merken aan te tasten”, aldus Shufu.

Fusieplannen

Geely heeft het Zweedse Volvo in 2010 overgenomen en is aan de beurs in Hong Kong genoteerd. De nettowinst van Geely steeg in 2018 naar 1,6 miljard euro (12,55 miljard yuan tegenover 10,6 yuan in 2017). De omzet kwam uit op 14 miljard euro (106,6 yuan).

Als de fusieplannen doorgaan, is het de bedoeling dat het bedrijf ook een beursnotering krijgt in Stockholm. Volvo kwam in 2018 nog terug op een beursgang vanwege de marktomstandigheden.Automotive legt Polestar langs de EV-marketingmeetlat.

Geely en Volvo werken al samen op het gebied van verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.