Thomas Schmid, coo Hyundai Europe, treedt terug

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Thomas Schmid treedt terug als coo Hyundai Europe. (Foto: Hyundai)

Hyundai Motor Europa maakt vandaag bekend dat coo Thomas Schmid aan het einde van het jaar zal terugtreden. Schmidt was zeven jaar werkzaam voor de Koreaanse autofabrikant en bekleedde de laatste vijf jaar de functie van coo. 

De Oostenrijkse Schmid (60) laat weten dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie. Schmid heeft ruim dertig jaar ervaring in de automotivesector en was onder meer werkzaam bij Fiat, Lancia en General Motors voordat hij in 2013 bij Hyundai ging werken. 

Volgens Hyundai is Schmid mede verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van de elektrische modellen Ioniq en Kona op de Europese markt. Om elektrisch rijden te promoten opende Hyundai deze week in ons land een pop-up store in Batavia Stad.

Thomas Schmid, coo Hyundai Europe, treedt terug | Automotive Online

Thomas Schmid, coo Hyundai Europe, treedt terug

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Thomas Schmid treedt terug als coo Hyundai Europe. (Foto: Hyundai)

Hyundai Motor Europa maakt vandaag bekend dat coo Thomas Schmid aan het einde van het jaar zal terugtreden. Schmidt was zeven jaar werkzaam voor de Koreaanse autofabrikant en bekleedde de laatste vijf jaar de functie van coo. 

De Oostenrijkse Schmid (60) laat weten dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie. Schmid heeft ruim dertig jaar ervaring in de automotivesector en was onder meer werkzaam bij Fiat, Lancia en General Motors voordat hij in 2013 bij Hyundai ging werken. 

Volgens Hyundai is Schmid mede verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van de elektrische modellen Ioniq en Kona op de Europese markt. Om elektrisch rijden te promoten opende Hyundai deze week in ons land een pop-up store in Batavia Stad.