Nederlandse VW claimstichting gaat Europees

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Gedupeerde VW-bezitters claimen waardeverlies door sjoemelsoftware Volkswagen. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse stichting die de belangen behartigt van VW-bezitters vanwege het dieselschandaal, breidt haar werkzaamheden uit tot heel Europa. Dat liet de Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) weten op een persconferentie in Brussel. De stichting is bezig met een Europese massaclaim om het waardeverlies bij autobezitters als gevolg van dieselgate (waarbij er werd gesjoemeld met de uitstootwaarden) te compenseren.

De DEJF roept autobezitters, maar ook leasemaatschappijen en bedrijven, op zich te melden vanwege verjaringstermijnen. De stichting gaat alle claims bij elkaar brengen met de bedoeling in elk EU-land een rechtszaak aan te spannen. In ons land hebben zich tot nu tot zo’n 10 duizend mensen gemeld. Vanaf vandaag kunnen ook gedupeerden uit België zich aanmelden en binnenkort kan dat ook in Frankrijk en Spanje.

In Europa rijden 8,5 miljoen auto’s met sjoemeldiesel rond van de merken VW, Audi, Seat, Skoda en Porsche.

Dit najaar stapten in Duitsland een half miljoen mensen naar de rechter voor een claim tegen Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Nederlandse VW claimstichting gaat Europees | Automotive Online

Nederlandse VW claimstichting gaat Europees

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Gedupeerde VW-bezitters claimen waardeverlies door sjoemelsoftware Volkswagen. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse stichting die de belangen behartigt van VW-bezitters vanwege het dieselschandaal, breidt haar werkzaamheden uit tot heel Europa. Dat liet de Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) weten op een persconferentie in Brussel. De stichting is bezig met een Europese massaclaim om het waardeverlies bij autobezitters als gevolg van dieselgate (waarbij er werd gesjoemeld met de uitstootwaarden) te compenseren.

De DEJF roept autobezitters, maar ook leasemaatschappijen en bedrijven, op zich te melden vanwege verjaringstermijnen. De stichting gaat alle claims bij elkaar brengen met de bedoeling in elk EU-land een rechtszaak aan te spannen. In ons land hebben zich tot nu tot zo’n 10 duizend mensen gemeld. Vanaf vandaag kunnen ook gedupeerden uit België zich aanmelden en binnenkort kan dat ook in Frankrijk en Spanje.

In Europa rijden 8,5 miljoen auto’s met sjoemeldiesel rond van de merken VW, Audi, Seat, Skoda en Porsche.

Dit najaar stapten in Duitsland een half miljoen mensen naar de rechter voor een claim tegen Volkswagen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.