Megafabriek Tesla komt in omgeving Berlijn

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
In Berlijn komt de derde grote Tesla-fabriek te staan. (Foto: Tesla)

De Europese megafabriek van Tesla komt in de omgeving van Berlijn te staan. Dat heeft topman Elon Musk gezegd tijdens een bijeenkomst van de Duitse krant Bild en later via een tweet bevestigd. De werving van de benodigde 10 duizend medewerkers zou inmiddels zijn begonnen. In de fabriek worden auto’s, aandrijflijnen en batterijpakketten gebouwd. De eerste auto die van de band moet rollen is de Model Y.

Nederlandse overheden dongen ook mee naar de megafabriek, maar vorig jaar werd al duidelijk dat de voorkeur van Musk uitging naar Duitsland. Tesla heeft al een fabriek in de VS en bouwt er momenteel ook een in China. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.