‘Half miljoen Duitse consumenten naar de rechter voor claim tegen VW’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Consumenten in Duitsland eisen schadeclaim van VW. (Foto: Shutterstock)

Bijna een half miljoen Duitse consumenten (470 duizend) met een VW-diesel zijn gisteren een rechtszaak begonnen tegen Volkswagen vanwege dieselgate. Via de Duitse consumentenorganisatie hebben ze een claim ingediend bij de autofabrikant en eisen ze een schadeclaim. Zo melden diverse media.

De verwachting is dat het een langlopende, complexe zaak wordt, omdat het volgens deskundigen niet eenvoudig zal zijn om aan te tonen dat de dieselrijders daadwerkelijk individuele schade hebben geleden vanwege de sjoemelsoftware. 

Het is inmiddels bijna vier jaar geleden dat het dieselschandaal aan het licht kwam en bleek dat VW wereldwijd miljoenen auto’s had voorzien van sjoemelsoftware. Eerder dit jaar werd bekend dat VW zeker 1 miljard euro reserveert voor de afhandeling van rechtszaken. 

In verschillende landen hebben consumenten hun klachten tegen VW gebundeld, ook in NederlandIn Canada en de VS trof VW schikkingen met dieselrijders.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Half miljoen Duitse consumenten naar de rechter voor claim tegen VW’ | Automotive Online

‘Half miljoen Duitse consumenten naar de rechter voor claim tegen VW’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Consumenten in Duitsland eisen schadeclaim van VW. (Foto: Shutterstock)

Bijna een half miljoen Duitse consumenten (470 duizend) met een VW-diesel zijn gisteren een rechtszaak begonnen tegen Volkswagen vanwege dieselgate. Via de Duitse consumentenorganisatie hebben ze een claim ingediend bij de autofabrikant en eisen ze een schadeclaim. Zo melden diverse media.

De verwachting is dat het een langlopende, complexe zaak wordt, omdat het volgens deskundigen niet eenvoudig zal zijn om aan te tonen dat de dieselrijders daadwerkelijk individuele schade hebben geleden vanwege de sjoemelsoftware. 

Het is inmiddels bijna vier jaar geleden dat het dieselschandaal aan het licht kwam en bleek dat VW wereldwijd miljoenen auto’s had voorzien van sjoemelsoftware. Eerder dit jaar werd bekend dat VW zeker 1 miljard euro reserveert voor de afhandeling van rechtszaken. 

In verschillende landen hebben consumenten hun klachten tegen VW gebundeld, ook in NederlandIn Canada en de VS trof VW schikkingen met dieselrijders.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.