Britse megadealer Pendragon schrapt dividend

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Pendragon verwacht niet dat de kooplust dit jaar nog toeneemt. (Foto: Shutterstock)

Slechte resultaten en zware economische omstandigheden maken dat de Britse dealerholding Pendragon afziet van zijn jaarlijkse dividend-uitkering. Dat meldt het bedrijf vandaag. Eind vorig jaar vertrok ceo Trevor Finn bij het bedrijf.

Pendragon rapporteerde in het eerste halfjaar een verlies van 32 miljoen pond (29 miljoen euro). In H1 2018 bedroeg de winst nog 28 miljoen pond. De omzet kwam uit op 2,45 miljard pond (-0,8%). 

Het bedrijf verwacht dat de markt dit jaar niet hersteld. Onder meer de Brexit zorgt volgens Pendragon voor veel onzekerheid. De autoverkopen in het VK daalden in de eerste acht maanden met 3,4 procent naar 1,5 miljoen eenheden. 

Het bedrijf noemt geen verwacht jaarresultaat, maar is in zijn outlook wel somber. “We verwachten dat het resultaat aan de onderkant van onze verwachtingen zit. We gaan er daarbij wel vanuit dat de ingezette verbeterprogramma’s leiden tot een beter resultaat. Maar dat is onder de assumptie dat de economie niet verder verslechterd”, aldus het bedrijf in zijn halfjaarverslag. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.