Europese verkoop EV’s verdubbeld in juli

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Renault Zoe één van de goedverkochte EV's. (Foto: Renault)

De Europese verkoop van EV’s verdubbelde vorige maand tot 23.200 voertuigen. Het marktaandeel van auto’s met alternatieve brandstoffen was 7,4 procent (2018: 5,8%). Dit meldt dataleverancier Jato Dynamics in zijn maandverslag.

De dataleverancier verklaart de toenemende vraag naar EV’s door de verbeterde prestaties van volledig elektrische auto’s. Van de Tesla Model 3 en Renault Zoe werden er het meest verkocht, respectievelijk 3.154 en 3.789 . Terwijl de vraag naar EV’s toenam is het marktaandeel van dieselauto’s afgenomen met 14 procent naar 31 procent. Het aandeel van benzineauto’s is met 5 procent gestegen naar 59 procent. Jato Dynamics verwacht dat volgend jaar de verkoop van EV’s en PHEV’s de 1 miljoen nadert.

chart 3 jato2

Tot nu toe zijn 9,7 miljoen voertuigen verkocht in 2019, een daling van 2,5 procent. Dit is volgens de dataleverancier het gevolg van de economische onzekerheid en dalend consumentenvertrouwen in Europa.

De suv’s vormen het grootste segment met een marktaandeel van 38,2 procent.

suvchart 4 jato2

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.