‘Continental Powertrain wil 9 van de 32 fabrieken sluiten’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het is de bedoeling dat Powertrain volgend jaar naar de beurs gaat (foto: Continental)

Continental zou van plan zijn 9 van de 32 fabrieken van de divisie Powertrain te sluiten, meldt de Duitse krant Hannoversche Allgemeine Zeitung. De krant zegt bronnen binnen het bedrijf te hebben. Continental onthoudt zich daarbij van commentaar “tot alle lopende gesprekken zijn afgerond”. 

Continental reorganiseert en voor dit jaar heeft het concern de prognoses van winst en omzet al verlaagd. 

De divisie Powertrain, die aandrijfsystemen maakt, staat op de nominatie om komend jaar naar de beurs te gaan. Om er een succesvolle beursgang van te maken wordt het bedrijf afgeslankt. Ook is de naam inmiddels aangepast, in Vitesco Technologies

Vorige week werd bekend dat de printplaten die Continental aan de auto-industrie heeft geleverd, te veel lood bevatten. Wat dit voor financiële consequenties heeft voor het Duitse concern is nog niet bekend. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.