‘EV’s binnenkort gelijk geprijsd aan auto’s met verbrandingsmotor’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
VW zullen binnekort gelijk geprijsd zijn aan auto's met verbrandingsmotor. (Foto: Shutterstock)

Door schaalvergroting en kostenreductie worden EV’s goedkoper en zullen binnenkort gelijk geprijsd zijn aan auto’s met verbrandingsmotoren. Dit tekende Automotive News op uit de mond van Reinhard Fischer, senior vice president bij Volkswagen. Hij sprak op een seminar in Michigan. Volgens Fischer is de prijsdaling van EV’s tot het niveau van conventioneel aangedreven auto’s het resultaat van miljardeninvesteringen. De Volkswagen Groep brengt in de komende jaren tientallen EV’s op de markt. In 2020 is 1 op de 5 in Nederland verkochte Volkswagens een EV.

Volkswagen lanceert volgende maand zijn eerste model dat puur ontwikkeld is als elektrische auto, de ID.3. De eerste versie heeft volgens de fabrikant een bereik van 420 kilometer, in Duitsland wordt de ID.3 voor 40 duizend euro verkocht. Op termijn volgt een 330-uitvoering, die in Duitsland minder dan 30 duizend euro zal kosten. Deze versie heeft een WLTP-bereik van 330 kilometer. De actieradius is volgens Fisher op termijn geen probleem meer. “Actieradiusangst is vervangen door laadangst. In de begindagen van de auto verkochten drogisterijen brandstof. Nu zijn er meer dan 122 duizend pompstations in de Verenigde Staten. De laadinfrastructuur zal dezelfde ontwikkeling doormaken”, aldus Fisher. 

De topman van Volkswagen vertelde ook dat de gebruikskosten van EV’s al lager zijn dan die bij conventionele auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘EV’s binnenkort gelijk geprijsd aan auto’s met verbrandingsmotor’ | Automotive Online

‘EV’s binnenkort gelijk geprijsd aan auto’s met verbrandingsmotor’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
VW zullen binnekort gelijk geprijsd zijn aan auto's met verbrandingsmotor. (Foto: Shutterstock)

Door schaalvergroting en kostenreductie worden EV’s goedkoper en zullen binnenkort gelijk geprijsd zijn aan auto’s met verbrandingsmotoren. Dit tekende Automotive News op uit de mond van Reinhard Fischer, senior vice president bij Volkswagen. Hij sprak op een seminar in Michigan. Volgens Fischer is de prijsdaling van EV’s tot het niveau van conventioneel aangedreven auto’s het resultaat van miljardeninvesteringen. De Volkswagen Groep brengt in de komende jaren tientallen EV’s op de markt. In 2020 is 1 op de 5 in Nederland verkochte Volkswagens een EV.

Volkswagen lanceert volgende maand zijn eerste model dat puur ontwikkeld is als elektrische auto, de ID.3. De eerste versie heeft volgens de fabrikant een bereik van 420 kilometer, in Duitsland wordt de ID.3 voor 40 duizend euro verkocht. Op termijn volgt een 330-uitvoering, die in Duitsland minder dan 30 duizend euro zal kosten. Deze versie heeft een WLTP-bereik van 330 kilometer. De actieradius is volgens Fisher op termijn geen probleem meer. “Actieradiusangst is vervangen door laadangst. In de begindagen van de auto verkochten drogisterijen brandstof. Nu zijn er meer dan 122 duizend pompstations in de Verenigde Staten. De laadinfrastructuur zal dezelfde ontwikkeling doormaken”, aldus Fisher. 

De topman van Volkswagen vertelde ook dat de gebruikskosten van EV’s al lager zijn dan die bij conventionele auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.