Britse overheid belooft Jaguar miljoenenlening voor EV-fabriek

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De fabriek in Castle Bromwich wordt omgevormd tot EV-fabriek.

De Britse overheid belooft Jaguar Land Rover een lening te verschaffen van 500 miljoen pond (ongeveer 555 miljoen euro) als de autofabrikant inderdaad besluit om elektrische auto’s in het Verenigd Koninkrijk te gaan bouwen. De garantie wordt afgegeven door het UK Export Finance-agentschap en is bedoeld om het ontwerp, de productie en de export van elektrische auto’s te financieren. Dat zei premier Theresa May gisteren na een rondetafelbijeenkomst van vertegenwoordigers van de auto-industrie in Downing Street. Dat meldt Automotive News Europe.

Miljoenen ponden worden geïnvesteerd in het omvormen van de fabriek in het centraal gelegen Castle Bromwich. De eerste verwachte EV wordt de negende generatie van de Jaguar XJ sedan.

Brexit

Jaguar Land Rover maakte in juni al bekend samen met BMW te werken aan elektromotoren. Voor JLR komt de lening als geroepen. Het merk heeft zwaar lijden onder de naderende Brexit, de groeivertraging in China en de afnemende vraag naar dieselauto’s. De toezegging van een overheidslening beschermt de banen van duizenden werknemers en zorgt voor een impuls van de Britse auto-industrie, concludeert ANE.

Aston MartinAston Martin kondigde ook al aan een suv-fabriek te openen in Wales. Ford sluit juist de deuren in het nabijgelegen Bridgend, waardoor 1.700 banen gevaar lopen.

Britse overheid belooft Jaguar miljoenenlening voor EV-fabriek | Automotive Online

Britse overheid belooft Jaguar miljoenenlening voor EV-fabriek

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De fabriek in Castle Bromwich wordt omgevormd tot EV-fabriek.

De Britse overheid belooft Jaguar Land Rover een lening te verschaffen van 500 miljoen pond (ongeveer 555 miljoen euro) als de autofabrikant inderdaad besluit om elektrische auto’s in het Verenigd Koninkrijk te gaan bouwen. De garantie wordt afgegeven door het UK Export Finance-agentschap en is bedoeld om het ontwerp, de productie en de export van elektrische auto’s te financieren. Dat zei premier Theresa May gisteren na een rondetafelbijeenkomst van vertegenwoordigers van de auto-industrie in Downing Street. Dat meldt Automotive News Europe.

Miljoenen ponden worden geïnvesteerd in het omvormen van de fabriek in het centraal gelegen Castle Bromwich. De eerste verwachte EV wordt de negende generatie van de Jaguar XJ sedan.

Brexit

Jaguar Land Rover maakte in juni al bekend samen met BMW te werken aan elektromotoren. Voor JLR komt de lening als geroepen. Het merk heeft zwaar lijden onder de naderende Brexit, de groeivertraging in China en de afnemende vraag naar dieselauto’s. De toezegging van een overheidslening beschermt de banen van duizenden werknemers en zorgt voor een impuls van de Britse auto-industrie, concludeert ANE.

Aston MartinAston Martin kondigde ook al aan een suv-fabriek te openen in Wales. Ford sluit juist de deuren in het nabijgelegen Bridgend, waardoor 1.700 banen gevaar lopen.