‘PSA verhuist Duits hoofdkantoor naar Rüsselsheim’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het Duitse hoofdkantoor van PSA in Keulen, dat in 2013 werd geopend, gaat nu weer verhuizen (foto: PSA)

PSA gaat de kantoren van alle Duitse divisies samenbrengen in Rüsselsheim, de locatie van de Opel-fabrieken. PSA, dat gevormd wordt door de merken Peugeot, Citroën en DS, nam een kleine twee jaar geleden Opel over en is de organisaties gaandeweg in elkaar aan het schuiven. 

De beslissing is opmerkelijk, vindt de Duitse site Automobilwoche, omdat PSA in 2013 besloot om het Duitse hoofdkantoor te verhuizen van Saarbrücken naar Keulen. Die verhuizing leidde tot weerstand bij het personeel, waarbij slechts 10 tot 20 procent van de mensen de overstap naar Keulen maakte. Nu staat dus wederom een verhuizing voor de deur voor de 180 mensen die in Keulen bij PSA werken. De afstand Keulen-Rüsselsheim is 185 kilometer. 

Automobilwoche citeert Rasmus Reuter, bedrijfsleider van Peugeot-Citroën Duitsland, die toezegt dat alle medewerkers uit Keulen een vaste positie in Rüsselsheim wordt aangeboden.

In Nederland vindt een soortgelijke operatie plaats met de verhuizing van Opel naar Amsterdam.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.