Stellantis lanceert auto-abonnement met Nefkens als pilotpartner

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Het duurste model dat nu aangeboden wordt is de Citroën C5 Aircross Hybrid voor 949 euro per maand (foto: Stellantis)

PSA Financial Services Nederland, onderdeel van Banque PSA en Stellantis, presenteert in samenwerking met aanbieder van mobiliteitsabonnementen Imove de nieuwe auto-abonnementsdienst Drivenjoy.

Drivenjoy is een auto-abonnement waarbij de klant per maand een vast bedrag betaalt. Het abonnement biedt de autogebruiker extra flexibiliteit die hij bij Private Lease volgens Stellantis niet altijd vindt. Drivenjoy biedt evenals bij leasing de auto inclusief verzekering, wegenbelasting, servicebeurten en reparaties, maar een abonnement is maandelijks aan te passen of op te zeggen. Bovendien kan de abonnee de auto (tijdelijk) omwisselen voor een andere.

“Wij voorzien dat auto-abonnementen een belangrijke plaats krijgen op de automotive markt. Daarom is het volgens ons nu hét moment om met Drivenjoy een rol in dit segment voor ons op te eisen,” aldus Sophieke Verhoeven, ceo van PSA Financial Services Nederland.

Aanbod

Drivenjoy is inmiddels enkele weken beschikbaar in Nederland; de eerste abonnees rijden al in auto’s van Peugeot, Citroën en DS. Vooralsnog is online keuze uit een selectie van modellen van deze merken van Stellantis. In 2023 worden meer modellen en ook andere merken van Stellantis toegevoegd aan het gamma van de abonnementsdienst Drivenjoy, zodat er een bredere keuze wordt geboden. Nefkens is tot nu toe de enige partner voor de logistiek en het onderhoud, dit wordt in de toekomst wellicht uitbreidt. “We hebben daar wel gesprekken over maar wij zijn het nog even aan het aankijken, we zitten echt nog in de pilotfase en hebben één locatie. Als we gaan uitbreiden is het wel iets waar we naar moeten kijken,” aldus Thara van Zon, woordvoerder van Drivenjoy.

De abonnementsprijzen starten bij 449 euro per maand voor de Peugeot 108 en de Citroën C1. Het duurste model dat nu aangeboden wordt is de Citroën C5 Aircross Hybrid, voor 949 euro per maand met 2.000 kilometer vrij. Er zijn inmiddels al meerdere fabrikanten die auto-abonnementen aanbieden. Zo biedt Lynk&Co, dat in Nederland snel groeit, de Lynk&Co 01 aan voor 550 euro per maand, inclusief 1.250 kilometers; een auto die vergelijkbaar is met de C5 Aircross Hybrid.

Stellantis heeft recent in Frankrijk pay-as-you-drive EV-abonnementen geïntroduceerd.

Stellantis lanceert auto-abonnement met Nefkens als pilotpartner | Automotive Online

Stellantis lanceert auto-abonnement met Nefkens als pilotpartner

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Het duurste model dat nu aangeboden wordt is de Citroën C5 Aircross Hybrid voor 949 euro per maand (foto: Stellantis)

PSA Financial Services Nederland, onderdeel van Banque PSA en Stellantis, presenteert in samenwerking met aanbieder van mobiliteitsabonnementen Imove de nieuwe auto-abonnementsdienst Drivenjoy.

Drivenjoy is een auto-abonnement waarbij de klant per maand een vast bedrag betaalt. Het abonnement biedt de autogebruiker extra flexibiliteit die hij bij Private Lease volgens Stellantis niet altijd vindt. Drivenjoy biedt evenals bij leasing de auto inclusief verzekering, wegenbelasting, servicebeurten en reparaties, maar een abonnement is maandelijks aan te passen of op te zeggen. Bovendien kan de abonnee de auto (tijdelijk) omwisselen voor een andere.

“Wij voorzien dat auto-abonnementen een belangrijke plaats krijgen op de automotive markt. Daarom is het volgens ons nu hét moment om met Drivenjoy een rol in dit segment voor ons op te eisen,” aldus Sophieke Verhoeven, ceo van PSA Financial Services Nederland.

Aanbod

Drivenjoy is inmiddels enkele weken beschikbaar in Nederland; de eerste abonnees rijden al in auto’s van Peugeot, Citroën en DS. Vooralsnog is online keuze uit een selectie van modellen van deze merken van Stellantis. In 2023 worden meer modellen en ook andere merken van Stellantis toegevoegd aan het gamma van de abonnementsdienst Drivenjoy, zodat er een bredere keuze wordt geboden. Nefkens is tot nu toe de enige partner voor de logistiek en het onderhoud, dit wordt in de toekomst wellicht uitbreidt. “We hebben daar wel gesprekken over maar wij zijn het nog even aan het aankijken, we zitten echt nog in de pilotfase en hebben één locatie. Als we gaan uitbreiden is het wel iets waar we naar moeten kijken,” aldus Thara van Zon, woordvoerder van Drivenjoy.

De abonnementsprijzen starten bij 449 euro per maand voor de Peugeot 108 en de Citroën C1. Het duurste model dat nu aangeboden wordt is de Citroën C5 Aircross Hybrid, voor 949 euro per maand met 2.000 kilometer vrij. Er zijn inmiddels al meerdere fabrikanten die auto-abonnementen aanbieden. Zo biedt Lynk&Co, dat in Nederland snel groeit, de Lynk&Co 01 aan voor 550 euro per maand, inclusief 1.250 kilometers; een auto die vergelijkbaar is met de C5 Aircross Hybrid.

Stellantis heeft recent in Frankrijk pay-as-you-drive EV-abonnementen geïntroduceerd.