Opel roept Insignia terug vanwege mogelijke remproblemen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Opel roept Insignia's terug vanwege remproblemen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Opel roept wereldwijd zo’n 194 duizend Insignia’s terug vanwege mogelijke remproblemen en de ABS-regeleenheid. In Nederland gaat het op een recall van 5.403 modellen, zo bevestigt Jeroen Maas, pr-manager van importeur Opel Nederland.

Het gaat om Insignia’s uit de bouwjaren 2018 tot en met 2020. De voertuigen worden teruggeroepen vanwege mogelijke remproblemen en het ABS-systeem. Onder bepaalde omstandigheden kan de remweg langer worden als de hydraulische remcompensatie niet wordt geactiveerd. Met een software-update zou dit probleem zijn opgelost.

Eerder dit jaar was Opel ook genoodzaakt tot een recall; toen ging het om mogelijke roestschade bij Insignia uit bouwjaren 2007 en 2013.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Opel roept Insignia terug vanwege mogelijke remproblemen | Automotive Online

Opel roept Insignia terug vanwege mogelijke remproblemen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Opel roept Insignia's terug vanwege remproblemen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Opel roept wereldwijd zo’n 194 duizend Insignia’s terug vanwege mogelijke remproblemen en de ABS-regeleenheid. In Nederland gaat het op een recall van 5.403 modellen, zo bevestigt Jeroen Maas, pr-manager van importeur Opel Nederland.

Het gaat om Insignia’s uit de bouwjaren 2018 tot en met 2020. De voertuigen worden teruggeroepen vanwege mogelijke remproblemen en het ABS-systeem. Onder bepaalde omstandigheden kan de remweg langer worden als de hydraulische remcompensatie niet wordt geactiveerd. Met een software-update zou dit probleem zijn opgelost.

Eerder dit jaar was Opel ook genoodzaakt tot een recall; toen ging het om mogelijke roestschade bij Insignia uit bouwjaren 2007 en 2013.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.