‘Ghosn voor de rechter in Japan’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De rechtzaak tegen Carlos Ghosn begint vandaag in Japan. (Foto: Shutterstock)

De rechtszaak tegen Carlos Ghosn is vandaag gestart. De omstreden ex-topman verscheen bij de rechtbank in Tokyo voor de eerste hoorzittingen in de rechtszaak die tegen hem is aangespannen. Dat melden internationale media. Hiermee gaat de zaak een nieuwe fase in. Bij zijn aankomst bij de Japanse rechtbank liet Ghosn, die op borgtocht vrij is, niets los. Eerder heeft hij laten weten te hopen op een eerlijk proces waarin hij zijn onschuld kan bewijzen.

Ghosn staat onder andere terecht voor fraude en financieel wangedrag. Mocht hij schuldig worden bevonden, hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot tien jaar en een boete van ettelijke miljoenen. Behalve Ghosn, staat ook een andere voormalig bestuurder van het concern, Greg Kelly, terecht in deze zaak. Kelly is eveneens op borgtocht vrij, maar moet net als Ghosn in Japan blijven.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Ghosn voor de rechter in Japan’ | Automotive Online

‘Ghosn voor de rechter in Japan’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De rechtzaak tegen Carlos Ghosn begint vandaag in Japan. (Foto: Shutterstock)

De rechtszaak tegen Carlos Ghosn is vandaag gestart. De omstreden ex-topman verscheen bij de rechtbank in Tokyo voor de eerste hoorzittingen in de rechtszaak die tegen hem is aangespannen. Dat melden internationale media. Hiermee gaat de zaak een nieuwe fase in. Bij zijn aankomst bij de Japanse rechtbank liet Ghosn, die op borgtocht vrij is, niets los. Eerder heeft hij laten weten te hopen op een eerlijk proces waarin hij zijn onschuld kan bewijzen.

Ghosn staat onder andere terecht voor fraude en financieel wangedrag. Mocht hij schuldig worden bevonden, hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot tien jaar en een boete van ettelijke miljoenen. Behalve Ghosn, staat ook een andere voormalig bestuurder van het concern, Greg Kelly, terecht in deze zaak. Kelly is eveneens op borgtocht vrij, maar moet net als Ghosn in Japan blijven.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.