‘Ford schrapt 550 extra banen in het Verenigd Koninkrijk’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ford is bij diverse Europese fabrieken banen aan het schrappen (Foto: Shutterstock)

Ford is van plan in het Verenigd Koninkrijk 550 kantoorbanen te schrappen, meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen het bedrijf. In januari werd een herstructureringsplan voor de verlieslatende Europese divisie opgesteld. Dit omvat onder meer het schrappen van vijfduizend banen in Duitse fabrieken. In Frankrijk verdwijnt een fabriek van transmissies. Ook in de Britse Ford-fabriek in Bridgend verdwijnen 350 tot 400 banen. De 550 banen waar nu over gesproken wordt, betreft functies buiten de productie.

In totaal werken bij Ford in Europa 54 duizend mensen. Ford heeft aan Bloomberg bevestigd dat er banen gaan verdwijnen, maar wil geen aantallen noemen. Wel kunnen medewerkers in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van vertrekpremies, om gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen. En Ford heeft nogmaals benadrukt dat een Brexit zonder handelsdeal een ramp zou zijn voor het bedrijf en de auto-industrie in het VK.

Sinds twee maanden staat Ford Europe onder leiding van Stuart Rowley

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.