Ghosn weggestemd bij Nissan

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Carlos Ghosn is ontslagen als ceo Nissan. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn, de voormalig topman van de Renault-Nissan alliantie die vastzit voor fraude, is officieel ontslagen als voorzitter van de raad van bestuur van Nissan. Tijdens een drie uur durende buitengewone aandeelhoudersvergadering stemde een meerderheid van de aandeelhouders zowel Ghosn als vicevoorzitter Greg Kelly, die de ‘mastermind’ zou zijn achter de financiële malversaties, weg. Er werd gelijk een opvolger voor Ghosn benoemd: Jean-Dominique Senard, de ceo van Renault.

Dat maakt Nissan vandaag bekend.

Ghosn wordt ervan beschuldigd bedrijfsgelden privé te hebben aangewend. Hij werd vorige week opnieuw vastgezet, wegens nieuwe aanklachten. Renault Nissan vormen samen met Mitsubishi een alliantie, waarin Ghosn meerdere topfuncties bekleedde. In een nieuwe structuur moet worden voorkomen dat één persoon zoveel macht krijgt.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.