Amazon investeert in EV-startup Rivian

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De twee modellen waarmee Rivian de markt op gaat. (Foto: Rivian)

Amazon investeert in de Amerikaanse autobouwer Rivian, een bedrijf dat in 2009 is opgericht door RJ Scaringe, maar pas drie maanden geleden zijn eerste twee elektrische voertuigen presenteerde. Rivian haalde in totaal 700 miljoen dollar (623 miljoen euro) op bij de investeringsronde. Amazon was volgens het bedrijf de grootste investeerder.  

Het bedrijf gaat twee voertuigen bouwen, een pick-up en een grote suv. Beide zouden een actieradius krijgen van ruim zeshonderd kilometer. 

Rivian wil in 2020 in de Verenigde Staten beide auto’s op de markt te brengen. Een jaar later wil de fabrikant de voertuigen ook buiten de VS aanbieden. Het bedrijf heeft al productielocaties in de VS en het VK. 

Amazon investeert vooralsnog vooral in online autoverkoop

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Amazon investeert in EV-startup Rivian | Automotive Online

Amazon investeert in EV-startup Rivian

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De twee modellen waarmee Rivian de markt op gaat. (Foto: Rivian)

Amazon investeert in de Amerikaanse autobouwer Rivian, een bedrijf dat in 2009 is opgericht door RJ Scaringe, maar pas drie maanden geleden zijn eerste twee elektrische voertuigen presenteerde. Rivian haalde in totaal 700 miljoen dollar (623 miljoen euro) op bij de investeringsronde. Amazon was volgens het bedrijf de grootste investeerder.  

Het bedrijf gaat twee voertuigen bouwen, een pick-up en een grote suv. Beide zouden een actieradius krijgen van ruim zeshonderd kilometer. 

Rivian wil in 2020 in de Verenigde Staten beide auto’s op de markt te brengen. Een jaar later wil de fabrikant de voertuigen ook buiten de VS aanbieden. Het bedrijf heeft al productielocaties in de VS en het VK. 

Amazon investeert vooralsnog vooral in online autoverkoop

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.