‘Nederlandse bv keerde miljoenensalaris uit aan Ghosn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Ghosn zijn voorarrest werd voor de vierde keer met tien dagen verlengd. (Foto: Shutterstock)

Een Nederlandse bv keerde vorig jaar zeven miljoen euro salaris uit aan Carlos Ghosn. De bv werd in 2018 opgericht door Nissan en Mitsubishi om bonussen aan medewerkers en managers te betalen. Dit zou echter niet de top van beide bedrijven betreffen. Toch werd Ghosn vorig jaar februari op de loonlijst gezet van de joint venture, waardoor ook hij voor bonussen in aanmerking kwam. Dat gebeurde volgens de Franse krant Les Echos zonder medeweten van andere directieleden.

De Japanse aanklager maakte afgelopen weekend officieel bekend Ghosn te vervolgen voor financieel wangedrag. Ghosn wordt onder meer aangeklaagd voor het toeschrijven van persoonlijke investeringsverliezen aan Nissan en het opgeven van een lager salaris dan hij in werkelijk ontving.

Renault meldde eind vorige week tijdens de eerste eigen onderzoeken in de afgelopen twee jaar geen onregelmatigheden te zijn tegengekomen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Nederlandse bv keerde miljoenensalaris uit aan Ghosn’ | Automotive Online

‘Nederlandse bv keerde miljoenensalaris uit aan Ghosn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Ghosn zijn voorarrest werd voor de vierde keer met tien dagen verlengd. (Foto: Shutterstock)

Een Nederlandse bv keerde vorig jaar zeven miljoen euro salaris uit aan Carlos Ghosn. De bv werd in 2018 opgericht door Nissan en Mitsubishi om bonussen aan medewerkers en managers te betalen. Dit zou echter niet de top van beide bedrijven betreffen. Toch werd Ghosn vorig jaar februari op de loonlijst gezet van de joint venture, waardoor ook hij voor bonussen in aanmerking kwam. Dat gebeurde volgens de Franse krant Les Echos zonder medeweten van andere directieleden.

De Japanse aanklager maakte afgelopen weekend officieel bekend Ghosn te vervolgen voor financieel wangedrag. Ghosn wordt onder meer aangeklaagd voor het toeschrijven van persoonlijke investeringsverliezen aan Nissan en het opgeven van een lager salaris dan hij in werkelijk ontving.

Renault meldde eind vorige week tijdens de eerste eigen onderzoeken in de afgelopen twee jaar geen onregelmatigheden te zijn tegengekomen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.