‘FCA treft miljoenenschikking voor sjoemeldiesels’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Onder meer de RAM 1500 diesel moet terug voor een recall. (Foto: FCA)

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) schikt voor honderden miljoenen dollars in een rechtszaak met het Amerikaanse ministerie van Justitie over dieselvoertuigen die mogelijk verboden sjoemelsoftware aan boord hebben. Dat melden persbureau’s Bloomberg en AP op basis van anonieme bronnen. 

FCA hoeft geen schuld te bekennen in de zaak, maar moet in ruil daarvoor wel 104 duizend eigenaren van een diesel aangedreven Jeep Cherokee of Ram 1500 compenseren voor een bedrag van in totaal 280 miljoen dollar. De auto’s moeten ook een recall ondergaan om de software te verwijderen. Daarnaast moet FCA een boete betalen van 311 miljoen dollar en 72 miljoen dollar aan verschillende Amerikaanse staten als schikking voor verschillende claims. FCA kondigde dit voorjaar aan tegen 2021 te stoppen met de productie van diesels.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘FCA treft miljoenenschikking voor sjoemeldiesels’ | Automotive Online

‘FCA treft miljoenenschikking voor sjoemeldiesels’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Onder meer de RAM 1500 diesel moet terug voor een recall. (Foto: FCA)

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) schikt voor honderden miljoenen dollars in een rechtszaak met het Amerikaanse ministerie van Justitie over dieselvoertuigen die mogelijk verboden sjoemelsoftware aan boord hebben. Dat melden persbureau’s Bloomberg en AP op basis van anonieme bronnen. 

FCA hoeft geen schuld te bekennen in de zaak, maar moet in ruil daarvoor wel 104 duizend eigenaren van een diesel aangedreven Jeep Cherokee of Ram 1500 compenseren voor een bedrag van in totaal 280 miljoen dollar. De auto’s moeten ook een recall ondergaan om de software te verwijderen. Daarnaast moet FCA een boete betalen van 311 miljoen dollar en 72 miljoen dollar aan verschillende Amerikaanse staten als schikking voor verschillende claims. FCA kondigde dit voorjaar aan tegen 2021 te stoppen met de productie van diesels.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.